#apple mijn haat/liefde verhouding..

Sommige die mij kennen hebben nog wel eens gemerkt dat ik niet zo heel positief ben over Apple. Om nu eens en voor altijd een uit de weg te helpen dat dit niet zo zwart wit is dit stukje.

Apple, wat is het wel voor me.. het zijn briljante innovatieve slimme mensen achter het bedrijf. Ik durf zonder schaamte te zeggen dat dankzij de gedachten van Apple wij een aantal dingen nu gewoon vinden die helemaal niet zo gewoon waren. Laat ik de MP3 speler noemen.. niet dat die er niet gekomen was maar Apple heeft het kreng tot ongekende hoogte gebracht als i-pod. Laten we het touch and move niet vergeten. Met behulp van je vingers over een scherm vegen en er gebeurt wat.. dat zit inmiddels in elk zichzelf respecterend stukje techniek..

I-Tunes, mega vervelend als je daar niets mee wil (zoals ik) maar een super manier om op relatief goedkope wijze legaal nummer te downloaden. Grootste nadeel van i-tunes was het gebruik van DRM (Digital Rights Management) wat zoveel betekende dat je het stukje muziek dat je downloaden niet meer kon kopiëren en eigenlijk niet de eigenaar was 🙂
Ingehaald door gebruikers en wijsheid hebben ze dat inmiddels laten varen en is DRM niet meer aanwezig op i-tunes downloads.

Hoe dan ook goed bezig zou je denken 🙂 … nou niet dus. De meest recente in de verbazingwekkende strategie van Apple is het besluit om “sexueel getinte apps” uit de app store te weren (en actief te verwijderen!).

Nou hoor ik je denken.. #boeiend en dat is zonde.. wat het is zeker boeiend. Ten eerste toegevende dat ik ook verder geen interesse heb in het “sexueel” georiënteerde spul neemt dat nog niet weg dat een bedrijf de mogelijkheid heeft en neemt dit voor mij te verbieden.
Het is raar dat een iets ergens aan de andere kant van de wereld uit maakt wat ik wel of niet zou mogen zien? Sterker nog .. een aantal jaren geleden was de app store nog erger. Toen werd werkelijkwaar elke app die een verboden woord in zich had geweerd.. maar ook hier is men gaandeweg iets losser geworden.
Er kwamen hele interessante apps zoals een fart machine.. en nog een fart machine.. en we werden getrakteerd op nude viewers en nou ja nog heel veel erg interessante belangrijke apps.
Zelfs bloot en sexueel getinte apps werden in ene weer toegestaan.. stoer.. alleen omdat het kan.

Maar nu.. 2010 draaien ze alles terug. Geen apps meer die sexueel getint zijn. En dat betekend niet dat er nieuwe apps geweigerd worden nee het betekend dat er nieuwe apps geweigerd worden en nog erger .. oude apps verwijderd worden!

Dus.. het mocht niet.. duidelijk.. enigszins Russisch zoals Rusland was vroeger.. soort Stalinistische manier van regeren.. dictatorschap hoe je het ook noemen wilt..

Dan.. wordt het beter.. in ene mag er weer van alles.. ik zie het bijna als Cuba, Fidel gaat dood en Raoul neemt over.. en laat heel langzaam de teugels vieren.. tot… juist nu

Apple gaat weer verbieden.. en actief applicaties verwijderen. Dus je hebt ten tijde van het toestaan van de apps je ziel en zaligheid gestopt in het maken van een app die goedgekeurd wordt door de app store. Eindelijk lijkt het er op dat je investering break even gaat draaien (met 0.99 cent ) en dan…

BAM Stalin in terug.. weg met die app want wij zijn netjes en dat rammen we der in bij je!

Trouwens.. sowieso iets met je IPhone doen wat Windows Mobile, RIM (Blackberry) en Symbian al jaren kunnen betekend dat je de iPhone eerst kapot moet maken. In Hippe termen heet dat Jailbreaken! Dus kapot maken om er iets mee te doen. .. logisch.. duidelijk.. doen..

Ik begrijp het niet.. als Den Haag zegt dat we homo’s weren moeten of Hoofddoeken niet toestaan moeten staat de wereld op zijn kop maar als een bedrijf als Apple zegt .. opzouten met je apps en sexueel getinte content dan hoor je daar niemand over.. .. ik geef toe het is een straffe vergelijking maar in mijn wereld gaat ie zeker op!

En alles wat je dan hoort is dan .. ja maar.. eeuuhh hij is zo mooi .. en die heeft hem ook en en en..

Het zal wel, nogmaals zonder Apple had deze wereld er anders uitgezien en hadden we veel mooie dingen niet gehad maar de prijs die daar voor betaald moet worden is mij veel te hoog.

Ik zie ooit nog eens het woord “Windows” of alles wat met “Hitler” of met “homo” te maken heeft geweerd worden uit de apps store… de gebruikers klagen toch niet…

Zo dat was het nu hou ik mijn mond er over en laat ieder lekker zijn ding doen.. maar dan weet je hoe ik over Apple denk en waarom 🙂

Nu kun je weer unfollow klikken 😀

Menno

2 thoughts on “#apple mijn haat/liefde verhouding..

Reacties zijn tof.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.