DM spam, nieuwsgierigheid is een mooi iets …

De laatste dagen worden “we” doodgegooid met DM’s op twitter. In die DM’s die je krijgt van bekenden uit je lijst staat dan de tekst “Is this you? ” en een link :). Nieuwsgierig als wij zijn gooien we alle ratio aan de kant en klikken op de link..
Voordat we dat doen vergeten we voor het gemak dat de afzender van die DM voor 99% van de tijd gewoon in je moerstaal tegen je praat… en als ze al DM’en vaker beginen met “Weet je” of “mag ik wat” of god weet wat.. maar zover ik in mijn DM’s kan kijken is er geen tweep die mij mailt met de text “Hey is this you?”
Sowieso iemand aanspreken met Hey is al voldoende reden om te blokken 😀 (tenzij het een goede vriend(in) betreft.. of een uitzonderlijk belangrijk persoon of lekker ding dat doet (jaja wij twitteraars zijn echte populisten!!)
Maar goed zoals altijd dwaal ik weer af.. de DM dus.. enfin stel je zou op die link klikken dan kom je op een pagina die je vraagt in te loggen met je naam en wachtwoord… en dat doen er dus gewoon heel veel..

Denk even met me mee (en een ieder die dit gedaan heeft.. geloof me je bent niet alleen. ook dit uilskuiken heeft dat ooit gedaan als was dat ergens in de tijd van de Romeinen!) stel .. je loopt op straat en voor de ING bank staat een man/vrouw. Dit persoon verteld jou dat je een probleem hebt met je rekening en of je even je pas en en je pincode geeft dan lost dit persoon het wel even op voor je…

doe je dat???

ja?

echt?

nah 😛 je zit me te dollen 🙂

dussssss

Hoe los je die ellende op?

Ga naar je twitter.com pagina

Klik rechtsboven op settings

Klik dan opconnections

en in de pagina die dan volgt haal alle vage zut die je niet vertrouwd weg “revoke access”

 
Als laatste is het heel belangrijk dat je je wachtwoord veranderd en het NOOOIT meer zomaar doet! 🙂
Google een service eerst voordat je zonder nadenken wachtwoorden geeft 🙂
Menno

Reacties zijn tof.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.