En daar was in ene Willem… en Frits…

Zomaar in een keer was daar Willem.. Willem tweete lekker in het rondte en om redenen die mij niet bekend zijn vond Willem dat het zinloos was… Oordelen doe ik niet.. dat is niet mijn ding daar zijn anderen vele malen beter in. Maar de beste man schreeuwde om hulp op Twitter en gaf de indruk er geen zin meer in te hebben.. (het leven dan!).

Het duurde niet lang voordat dit opgepikt werd.. een aantal mensen viel het op en begon er wat van te zeggen.. helpen.. schofferen of anders … Ook was daar Frits Wester.. (en Jeanine Hennis) en hij trok het zich ook aan. Nou is het nadeel in dit leven dat als je iets bekender bent dan de gemiddelde Nederlander je direct publiek bezit bent. Zo ook Frits… hij dook er op en probeerde te doen wat hij goed vond.. Je bent het er mee eens of niet maar hij deed het wel.

Met zoveel volgers zitten er altijd mensen tussen die dat niet kunnen of willen begrijpen.. die daar aanstoot aan nemen.. waarom zou hij er zich nou mee bemoeien? Waar bemoeit hij zich mee… Nou… wellicht omdat hij iets ziet dat er uit ziet als een hulp vraag.. wellicht omdat zijn positie hem iets meer aandacht geeft dan bijvoorbeeld die van mij…

Per direct valt iedereen over elkaar heen en mijn timeline liep over van “voor en tegenstanders”… van goedzo tot oprotten klootzak… en toch deed ie het.. (en de talloze anderen die dat probeerde!) …

Mee eens of niet.. hij deed het wel.. wetende dat als hij zijn kop boven het maaiveld uitsteekt en altijd wel iemand klaar staat er met een enorme zeis overheen te gaan.. (voor het haar hoeft dat trouwens niet 😉 ) … Stel nou dat hij of niemand anders dat had gedaan en de beste man had iets gedaan waar geen ommekeer in mogelijk was.. wat dan?

Is het niet altijd zo dat we allemaal zeggen .. waarom doet niemand wat.. terwijl we van de zijlijn meekijken? .. waarom? … doe wat…

Ik vond het een teken van lef.. schijt aan de rest en gewoon doen. Ik heb inmiddels mijn mening gevormd.. ik ga er van uit dat het gedaan is uit oprechtheid en betrokkenheid.. en als dat helpt?… super!

Bang voor mensen die daar misbruik van maken? .. ja natuurlijk.. die zijn er zat… helaas.. zo verrot is de wereld wel en zeker vanuit de anonimiteit en het toetsenbord.. lekker makkelijk zieken..

Mijn openbare respect aan Frits en alle anderen die het risico namen en er wat aan deden.. de wereld kan wel wat betrokkenheid gebruiken af en toe…

Menno

3 thoughts on “En daar was in ene Willem… en Frits…

  1. Ik kan ook alleen maar zeggen dat ik het er helemaal mee eens ben! En dat ik jaloers Ben op de manier zoals jij eea verwoord! En dat met een kop vol snot! Ik hoop voor iedereen dat er op rottig momenten in t leven n luisterend oor is!

  2. Ik was op t werk toen alles plaatsvond, even spieken tijdens n bak koffie en opeens was daar idd ene Willem. Heel erg moeilijk om als je in elkaar zit als mijn persoontje “niks te doen, niks te kunnen doen. Maar ik moest het loslaten, heb bewust niet meer gekeken tot ik thuis was. Ik las dat Frits op een hele kwetsbare manier hulp heeft aangeboden en er kwam n glimlach op mijn gezicht. Het maakte me blij te lezen dat er mensen waren die idd iets gedaan hadden. Heel veel respect voor Frits om het op deze manier te doen. Wat er achteraf misgegaan is en waarom er zoveel strontemmers zijn kant opgegaan zijn wil ik niet eens weten, Frits heeft niet toegekeken hij heeft gehandeld.
    Ik ben er van overtuigd dat hij dit uit oprechtheid gedaan heeft en dat verdiend alleen maar respect.

Reacties zijn tof.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.