Heel snel..

Voor de mensen die mij al wat langer volgen die weten dat ik al een tijd met veel plezier luister naar muziek. Mag alle soort muziek zijn.. Engels, Nederlands, klassiek of rock. Ik heb het bijzondere geluk dat ik een aantal muziek makende mensen mijn vrienden mag noemen. Erikah Karst is er daar één van.. Ooit leren kennen via Twitter ..(wat nou social media is afstandelijk).. en inmiddels uitgegroeid tot een zeer waardevolle vriendin.

Zo ben ik van heel dichtbij getuige van het ontstaan van een nieuw album. Het hele proces … van idee .. tekst.. muziek… demo.. uitwerken en uiteindelijk.. de opnames. Ik had er al over geblogd kort geleden toen Martijn Bosman de drums voor zijn rekening nam. Afgelopen Maandag was de zang aan de beurt. Gewapend met foto en video camera mocht ik er weer omheen lopen en meekijken naar het ontstaan.

Ik was (verassing) zoals altijd weer gebiologeerd door het vakmanschap dat op diverse disciplines naar boven kwam. Als eerste was het arrangement van een aantal nummers al veel verder uitgewerkt. George van SoundVision studio in Arnhem had zich losgelaten op gitaar en bas op de inmiddels ingedrumde nummers. Het resultaat was dat de bouwstenen voor muziek langzaam op elkaar gestapeld werden. Steeds een beetje meer.. de eerst wat kale nummers waren soms compleet getransformeerd in nieuwe stukken. Melodie bleef maar de vibe net even anders.

Erikah was mwah.. laten we zeggen.. opgetogen.. wat zoveel betekend als een enorm blij vol met adrenaline rondspringend ei 🙂 Ze had er duidelijk zin in.. Alles komt bij elkaar en dat vol zingen lijkt me geweldig.

Inzingen Erikah

Met een, voor mij, ogenschijnlijk gemak zingt ze de songs in.. hier en daar correcties, zoeken naar de juiste uitspraak of toon.. maar met een “gemak” dat soms jaloersmakend is (voor de keeltjes zoals die van mij in ieder geval.. denk “Happy Feet” denk.. Baklap)…

De nummers die ik inmiddels allemaal gehoord heb in demo of inmiddels ingezongen versies zijn prachtig.. lekker stoer of soms rustig en bedaard. Pareltjes met een uitschieter in het bijzonder… Kijk al weer uit naar de volgende opname dag.. Mixage en arrangementen horen.. luisteren naar iets moois. Er is één nummer dat ze inzong na een interview op Radio 2 met Frits Spits in tijd voor 2 .. dat is op haar lijf geschreven.. volgens mij is het een record met inzingen.. zo snel..  dat kan niet anders dan een goed teken zijn. Ik heb er geen invloed op maar stiekem hoop ik dat dit nummer op single uitkomt .. (hint hint…)

Regie

Muziek.. het is de olie voor veel dingen, je vind er troost .. kan er blij van worden.. melancholisch.. of gewoon op kicken…

Ik zou willen dat ik zo kon zingen.. lijkt me heerlijk je zo uit te kunnen drukken.. Nu verder met het video dagboek … stay tuned… of niet natuurlijk 😉

2 thoughts on “Heel snel..

Reacties zijn tof.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.