Inspiratie..

Ik heb geen inspiratie, gewoon niets… de inspiratie doos ziet er uit als de inhoud van mijn tank na een flinke rit… leeg. Nou hou dan je mond hoor ik je denken… maar nee hoor Baklap moet en zal zijn muiltje opentrekken.. wel of geen inspiratie.
Komt het doordat ik de day after beleef? 2 weken lekker op vakantie geweest in Frankrijk borrellende van de inspiratie tot het doen van alles wat maar mogelijk was? Komt het doordat ik morgen weer lekker het werk ga opzoeken? …
Ik reed net even naar de benzine pomp om wat te halen (nee dat niet… die heb ik al…) en op de weg daar naar toe viel me wat op.

Het is Hilversum en Hilversum heeft het talent om een keer in de zoveel tijd het hele openbare leven lam te leggen. Eén keer in de zoveel tijd doen ze groot onderhoud van de wegen hier. Hilversum is een dorp dat 2 doelen dient.. werk voor een aanzienlijke hoeveelheid omroep medewerkers vanuit andere delen van het land en als doorvoer dorp tussen de A27/A1 en de A2 .. Lekker door Hilversum en dan hop de snelweg weer op.
Maar terug naar het grote onderhoud… zoals altijd weten ze dan met kritisch kijken, extreem goede voorbereiding en heel veel toewijding van de gemeente het zo te wurmen dat Hilversum één groot verkeersinfarct wordt. Het liefst zouden ze alles afsluiten en Hilversum van de kaart vegen maar dat is tot op heden nog niet gelukt..

Alle wegen die Hilversum uit gaan zeg aan de Noordzijde worden rigoureus en zonder pardon volgeplempt met borden.. gele borden.. Ze hoeven de weg niet af te zetten want de enorme hoeveelheid gele borden voorziet daar reeds in. Gevolg is dat half doorreizend Randstad zonder weet van welk lot ze te wachten staat Hilversum in rijd om vervolgens in een Twilight Zone soort vangnet te komen. “You can check out anytime you wan’t but you can never leave..” … ik weet zeker dat de Eagles Hilversum bezocht hebben voordat ze Hotel California schreven… Als ik van huis naar de snelweg wil kost dat normaal rond de 1 minuut. Stukje diep, rotonde en dan hop Utrecht here i come.. Nu kost me dit op een gewone dag rond de 60 minuten… ja geen gein.. 60 minuten! ..

Maar goed wat ik aan wilde tonen is dat het druk is in Hilversum. Het middelpunt van de aarde (zoals ze zich zelf graag profileren) heeft het druk. Ik reed op de befaamde weg die nog wel mogelijkheid geeft tot het verlaten van Hilversum en zag daar een rij auto’s..ze reden allemaal net iets harder dan stapvoets. Links en rechts crossen de scooters, wannabee Knetemannen en aquajoggers voorbij terwijl de automobilist zich opvreet en de weg naar de vrijheid wilt..

Er staat een dame op leeftijd langs de weg en je ziet aan alles dat ze ondanks een goed leven niet zo snel meer is.. Grijze haren, kromme benen, nette jas aan en verzorgd staat ze krom te wezen aan de kant van de weg.. alles wijst er op dat ze niet meer meedoet met de NY marathon.. (of was het de rollator met iets te zachte bandjes …) … de auto’s kruipen, iets harder dan stapvoets, voorbij.. niemand.. nee echt niemand stopt… niemand…

Hele rijen met auto’s komen voorbij.. niemand stopt.. ze staat daar en het begint zachtjes te regenen.. niemand stopt… Een beetje twijfelend duwt ze haar rollator wat naar voren… niemand stopt.. Ze kijkt eens vriendelijk opzij en zoekt oogcontact met bestuurders… niemand stopt…

Uiteindelijk na zeker een minuut of 10 (slechts 50 te gaan en we zijn er uit) stopt er een auto… de persoon gebaart vriendelijk dat ze over mag steken en zo geschiede… de vrouw loopt in redelijk stevige pas over en bedankt vriendelijk.. serieus waar zit er al weer iemand achter die het niet kan laten zijn toeter te betasten… (waarschijnlijk was hij gestressed omdat ook hij haast had weet je.. en het leven ook voor hem niet zo makkelijk was… je ziet hem denken “moet je maar niet oud worden”..)

Het is dagelijks gebruik, hoe vaak ik niet bijna voor mijn stoffer gereden wordt als ik via het zebrapad de drukke winkelstraat in de buurt oversteek zijn nagenoeg ontelbaar.. als je wacht kun je maar beter zorgen dat je aarde en water bij je hebt want wortel schieten zul je!
Het ellendige is dat het onverdraagzaamheid alleen maar erger maakt.. je staat te wachten en niemand stopt ff.. dat irriteert… en maakt dat je zelf ook genegen bent te denken “sterf..” .. Laatst weer bijna omver gereden en mijn 6 pack (nee niet die!) zwaaide richting te auto.. met veel bravoure liet ik de man in gebarentaal zien dat ik het niet eens was met zijn beslissing… Helaas waren de 4 dikke nekken in de auto het ook niet eens met die van mij… rennen joh??!!! Wist niet dat ik het kon 😉

Ik begrijp ook niet zo goed waar het vandaan komt, hebben we het zo druk? Zijn we zo belangrijk? Kunnen we echt niet een heel klein stukje verder kijken dan onze neus lang is?

Nee dan doen ze dat in Frankrijk een stuk beter.. daar vragen ze niet .. daar wachten ze niet.. daar doen ze! Hop niks geen knipperlicht.. gewoon naar links en als je er tussen zit.. jamerrrrrr 😉 het is wel duidelijk in ieder geval.

Het is best een harde wereld.. waar je als je wat zegt van iemand die de tram staat vol te fluimen kunt verwachten dat je wakker wordt (als je geluk hebt!) op de intensive care… of waar je als je het niet fijn vind als ze tegen je pui aan staan te zeiken kunt verwachten dat je een kogel met jouw naam kado krijgt… en nog een voor onderweg ook…

En stiekem kreeg ik inspiratie..

Reacties zijn tof.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.