IRL enzo..

Vanmiddag in een verloren uurtje op kantoor ben ik nog eens in de lists gedoken. Voor wie het fenomeen “lists” nog niet kent.. het is een manier om binnen twitter lijsten aan te maken. Deze lijst kan van alles en nog wat bevatten. Sommige doen een “leuke tweeps” lijst of een “conversation” list. Het geeft je een mogelijkheid mensen in lijsten te zetten waar je dan weer iets mee kunt doen.. enfin lesje lijsten next time..

Ik heb een paar weken geleden al een #ff lijst gemaakt. Dat is mijn alternatief voor de (overigens erg leuke) #ff tweets op vrijdag.

Vandaag heb ik een IRL lijst gemaakt waar IRL staat voor “in real life” oftewel mensen die ik inmiddels ontmoet heb. Ik was werkelijk verbaasd hoeveel dat er inmiddels al waren! Ik kom voorlopig op mijn lijst uit op 62 tweeps! Van die 62 zijn er zeker 50 die ik anders nooit ontmoet had. Via twitter en diverse evenementen heb ik al die mensen een hand geschud, biertje mee gedronken of uitvoerig gesproken.

Het maken van de lijst was leuk, zeker omdat het me deed herinneren dat dankzij twitter mijn wereld weer wat groter geworden is, en niet alleen op internet maar juist in het “echte” leven. Het geeft ook verdieping in de tweets, immers iemand die je “kent” kun je waarschijnlijk beter inschatten dan iemand die je nog nooit ontmoet hebt.

Van de 700 mensen die ik volg zijn er nog voldoende die ik graag op dat lijstje wil toevoegen! ..

Menno

6 thoughts on “IRL enzo..

Reacties zijn tof.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.