Mijn dingetjes…

Trots is een mooi iets, het helpt je zelfverzekerd te zijn.. het geeft je kracht om dingen te doen. Trots kun je zijn op veel dingen, je kinderen, je werk, je stelling of je mening. Trots is mooi…

Soms is trots onhandig. Soms maakt het je onverzettelijk en eigenwijs. Dan zit trots in de weg van wat je doet. Ik ben ondernemer sinds jaar en dag en ondernemers zijn trots. Ze komen ‘s ochtends binnen kijken rond en zijn trots. Kijken naar hun werk en zijn trots.. schrijven rekeningen en zijn trots.Kijken naar wat ze hebben bereikt en zijn trots.

Heel soms gaat het eens wat minder.. dat gebeurt. Crisis, tegenwind of gewoon pech… dat gebeurt… maar wat doet de ondernemer? Die zit lekker trots te zijn… achter zijn buro… trots…

En dan in ene is er die dag… die dag dat blijkt dat het toch ernstiger is dan je dacht… wat doe je dan? Zak je onderuit en huil je trots uit? Doe je net alsof er niets aan de hand is en ga je trots naar huis wetende dat trots de rekeningen niet betaald?….

Trots is mooi en is nodig om jezelf op te peppen… maar soms moet je trots laten vallen… Vandaag doe ik iets wat ondernemers moeten doen… beslissingen nemen en initiatief tonen… Ik gooi mijn trots aan de kant en blog deze tekst….

Een uitermate trouwe en toffe twitter maat zei laatst tegen me.. “use the social force Menno.. zet je netwerk in en dump je trots!”

Bij deze… 🙂 Ik kan wel wat werk gebruiken.. ICT, Media, putjescheppen… Mijn profiel vind je op linked in

Alle tips zijn welkom! En mijn dankbaarheid groot!.

Menno

6 Responses to Trots?

Reacties zijn tof.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share if you care
Archieven
Baklap2’s tweets


Copyright © 2012. All Rights Reserved.