Trots?

Trots is een mooi iets, het helpt je zelfverzekerd te zijn.. het geeft je kracht om dingen te doen. Trots kun je zijn op veel dingen, je kinderen, je werk, je stelling of je mening. Trots is mooi…

Soms is trots onhandig. Soms maakt het je onverzettelijk en eigenwijs. Dan zit trots in de weg van wat je doet. Ik ben ondernemer sinds jaar en dag en ondernemers zijn trots. Ze komen ‘s ochtends binnen kijken rond en zijn trots. Kijken naar hun werk en zijn trots.. schrijven rekeningen en zijn trots.Kijken naar wat ze hebben bereikt en zijn trots.

Heel soms gaat het eens wat minder.. dat gebeurt. Crisis, tegenwind of gewoon pech… dat gebeurt… maar wat doet de ondernemer? Die zit lekker trots te zijn… achter zijn buro… trots…

En dan in ene is er die dag… die dag dat blijkt dat het toch ernstiger is dan je dacht… wat doe je dan? Zak je onderuit en huil je trots uit? Doe je net alsof er niets aan de hand is en ga je trots naar huis wetende dat trots de rekeningen niet betaald?….

Trots is mooi en is nodig om jezelf op te peppen… maar soms moet je trots laten vallen… Vandaag doe ik iets wat ondernemers moeten doen… beslissingen nemen en initiatief tonen… Ik gooi mijn trots aan de kant en blog deze tekst….

Een uitermate trouwe en toffe twitter maat zei laatst tegen me.. “use the social force Menno.. zet je netwerk in en dump je trots!”

Bij deze… 🙂 Ik kan wel wat werk gebruiken.. ICT, Media, putjescheppen… Mijn profiel vind je op linked in

Alle tips zijn welkom! En mijn dankbaarheid groot!.

Menno

6 thoughts on “Trots?

 1. Menno ,
  Maak je niet al te druk, ga eens om je heen kijken wat je mogelijkheden als
  Ondernemer zijn . En mischien Moet je je ook op andere markten gaan oriënteren Binnen de mogelijkheden van je Bedrijf . Dat betekent niet Hoge
  Investeringen doen daar is De Tijd Economische gezien niet na .
  Ga samen met je compagon nadenken Wat kunnen jullie doen aan de Situatie ,
  Maak en plan en probeer dat uit te Voeren . Moet JE WEL SOMS Dingen Eens onortodox en op een andere manier aanpakken . Om Iets te bereiken , maar ga
  door en ga niet bij de pakken neerzitten . Zelf heb ik ook ervaring maar dan op een ander terrein. . ( Dingen ZO Goed mogelijk te regelen VOOR Sebastiaan )
  Daarbij ga ik ook vaak te onortodox Werk. En zelf de lieve en
  aardige jongen te zijn die overal de oplossing voor weet het gesprek leidt en overal goed van op
  de hoogte is. En dan vaak ook zijn zin krijgt. Ik zeg niet dat jij dat moet doen, ik wil alleen maar zeggen dat je
  soms dingen moet ondernemen om er beter van te worden. Maar denk bij elke
  stap wel goed na over wat je doet zoek het goed uit, voordat je een stap neemt. En bedenk, elk probleem draagt de oplossing in zich.

  Groeten, Herbert

 2. Menno, ik geloof in je, je kwetsbaarheid tonen en de werkelijke waarheid laten zien zoals het is, daar is moed voor nodig, zelfkennis en openheid, wie wil nou niet zo’n gast aan het werk hebben voor zijn of haar bedrijf?
  een “trotse”Lieke

Reacties zijn tof.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.