Mijn dingetjes…

Nou kennen de meeste die mij wat langer volgen wel. Ik ben graag open en blaf er uit wat ik kan. Vaak over de ziekte Alzheimer die onze familie nogal bezoekt maar ook over van alles en nog wat. Ook op twitter was ik nogal actief met het er uit gooien van alles en nog wat.

Hoewel veel tweets beperkt bleven tot “hi..” en “hey…” zaten er ook voldoende leuke en diepgaande tweets tussen. Wat ik ook nog wel eens vergat was dat alles openbaar is. Dat bleek vaak als iemand die mee las in jouw gesprek ergens tussendoor een opmerking maakte. Erg gaaf dat je zo in een gesprek kan mengen maar ook weer confronterend.

Een tijdje ben ik 4square gaan gebruiken en gaf ik aan waar ik zoal was gedurende de dag. Twitterede links en rechts foto’s van alles wat los en vast zat inclusief bijvoorbeeld mijn kinderen. Totdat een tijdje geleden ik geconfronteerd werd met een volger in mijn lijst die achteraf gezien veroordeeld was voor zaken die ik liever niet om me heen heb.

Deze volger is inmiddels verdwenen maar het zette mij wel aan het denken. Ik twitter er vrolijk op los en post foto’s van mijn kinderen bijvoorbeeld. Nou is het sowieso al discutabel of je dat moet doen want wie weet worden je kinderen later in hun leven geconfronteerd met foto’s die ze eigenlijk helemaal niet op het net hadden willen hebben. En eenmaal op het net is altijd op het net dat krijg je er niet zo makkelijk van af. Maar ook dat er wildvreemde mee zitten te kijken met jouw foto’s.

Ik durf wel te stellen dat als je mensen lang genoeg observeert dat je een aardig profiel kan maken van iemand. Naam, woonplaats, adres wellicht, leeftijd, geboortedatum en jaar het is bijna allemaal beschikbaar. Dat geeft mij de ruimte daar iets mee te doen. En zeker als het om kinderen gaat maak ik me daar wel zorgen over. Je bent er zo achter welke school ze zitten en omdat je wekelijks twittert dat je op Donderdag een half uurtje later bent en de kinderen zo leuk zelf thuis zijn…. ik bedoel maar!

Dus, in huize Baklap de afspraak geen foto’s meer van kinderen op het net te zetten zonder daar even over nat denken en zeker geen locatie services gebruiken. Sowieso het uiten van gewoontes is niet slim…

De inbreker versie 2.0 of de pedofiel versie 2.0 krijgt het op een zilveren schaaltje aangegeven, alles wat ze hoeven te doen is destilleren van gegevens en als stille volger achter je aan lopen…

Denk er maar eens over na!

9 Responses to Zorgelijk privacy enzo…

Reacties zijn tof.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share if you care
Archieven
Baklap2’s tweets


Copyright © 2012. All Rights Reserved.