Betutteling? Bloed, bloed ik wil meer bloed! Lijken en doden!

Nederland is een mooi land. Er is veel geregeld in dit mooie landje. De meeste dingen zijn zonder twijfel nodig om “geregeld” te worden. Maar we zijn ook wel van de overregulering in dit mooie landje.

Als er een scheet dwars zit dan is er een regel die zeg dat die scheet niet dwars mag zitten behalve als die scheet daar een reden voor heeft om dwars te zitten. We hebben regels hier, als je als 5 jarige aan de kassa van de supermarkt vraagt om een pak peuken dan krijg je die (hoogstwaarschijnlijk) niet.

Als je aan de kassa als minderjarige (zeg een jaar of 12) vraagt om een Playboy .. dan krijg je die niet mee.

Als je als minderjarige een Game wil kopen die gewelddadig is en een hoge rating heeft dan krijg je die niet mee…

Drank? ook  niet…

Hoe kan het dan zo zijn dat als het nieuwswaarde heeft al deze regels overboord gegooid kunnen worden? Mijn verbazing was meer dan groot deze morgen om te zien dat zowel op RTL ontbijtnieuws als het NOS ochtend nieuws vrolijk en uitgebreid de beelden van een dode Khadafi getoond werden. Mijn kinderen liepen vrolijk door de kamer (vakantie).. en zagen plots dit voorbij komen

Hoe hij op de wagen gesleurd wordt, hoe hij met doodsangst in zijn ogen in de camera kijkt, hoe hij even laten met een extra gaatje in zijn hoofd en een bebloed gezicht dood ligt te wezen in de auto en hoe hij even later dood getoond wordt in het mortuarium …

Wat mij betreft kunnen we de volgende ochtend reportages dan ook gewoon uitbreiden met nog meer dood en bloed. De ethiek is sowieso al aan de kant geschoven dus wat maakt het uit. Meer bloed, moorden en explicite beelden van diepe gapende hoofdwonden met uitpuilende hersens en darmen en afgetrokken ledematen! Geeft ook een leuke mogelijkheid om tegen het einde van het jaar een middagvullend programma (zeg op kerstdag want dan zijn de kinderen ook lekker vrij) waarbij de jeugd de allerbeste “dode lijken” beelden kan kiezen.

Via een SMS systeem kun je dan stemmen op de mooiste lijken. Delen we dat in groepen in zoals bijvoorbeeld “het meeste bloed” of “mooiste schotwond” of “de live impact van een kogel in het hoofd” Die dan in een carrousel elke 5 minuten langs laten komen .. Een extra APP ontwikkelen voor de iPhone’s en Androids waar je met een grote bloederige knop kunt kiezen… Maximale stem leeftijd 16 jaar

WAT DACHTEN ZE???? Doe ff normaal zeg…  doe dat gewoon niet en maak je er niet van af met “let op de volgende beelden kunnen als schokkend worden ervaren” want zo makkelijk is het niet. Zend dat gewoon niet uit overdag en bewaar die ellende tot de avond.. en zelfs dan liever niet want ik zit er niet op te wachten… Tiran of niet, goed of slecht mens.. de dood op deze manier “vieren” zegt veel over de mensen die het vieren….

 

4 thoughts on “Betutteling? Bloed, bloed ik wil meer bloed! Lijken en doden!

  1. Mee eens, ik heb de beelden niet gezien, omdat ik berichten op twitter erover had gelezen en er daardoor op tijd aan dacht mijn hoofd weg te draaien.

    • Een uitstekende keuze om je hoofd af te draaien. Helaas zagen mijn kinderen alles in full color voorbij komen. Juichen om de brute dood van iemand (hoe slecht ook) is niet uit te leggen aan kinderen. Heel apart allemaal…

  2. Jij verwoordt precies mijn gedachten, en dan heb ik niet eens kinderen, ik vind het zelf al vreselijk!
    de krant stond op de voorpagina een neit te missen foto van een bloedende khadaffi.. kon het niet meer negeren, en zo gaat het al de hele dag. Lijkt wel een trofee..

  3. Ik werd misselijk van de beelden, gisteravond bij P&W. Kan me goed voorstellen wat voor verkeerde indruk ze op kinderen moetenmaken, en dat ook nog eens op de nuchtere maag …. Euh, prettig weekend!

Reacties zijn tof.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.