Mijn dingetjes…

Wat een gedoe, Nederland op zijn aller smalst. Ooit hebben wij als samenleving besloten dat het huwen van mensen van gelijke sekse mag. Ja dat is een mooie verwoording voor wat homohuwelijk genoemd wordt. Samen vinden we dat ok.. althans de democratische meerderheid vind dat, maar er zijn altijd mensen die dat niet vinden. Op zich helemaal niet erg want dat is het recht van een ieder.. het er niet mee eens zijn.

Maar dan komen ze.. de ambtenaren die er moeite mee hebben om een huwelijk van gelijke sekse (jajaja HOMOHUWELIJK) te voltrekken. Soms vanwege ethische bezwaren of omdat hun geloof dat eigenlijk niet toe staat. Allemaal super en gaaf enzo en ook dat recht hebben ze.. ze hoeven het er niet mee eens te zijn. Wat doet deze groep, ze weigeren..  … … als in “we doen het lekker niet lekker puh” … nou ja dat kan.. en de mensen die willen huwen zijn verplicht een andere ambtenaar te vinden die het wel wil doen.

Omdat we in Nederland altijd zo lekker tolerant zijn (denken we) is er per direct een naam voor dergelijke ambtenaren te weten de “weigerambtenaar” en een nieuw fenomeen is geboren.

Wat ze voor het gemak vergeten is dat ze n dienst zijn van de Nederlandse staat en dat deze via een democratisch proces heeft besloten dat ze het homohuwelijk toestaan en dat de ambtenaar ooit afgesproken heeft met zijn werkgever dat hij/zij de werkzaamheden zal uitvoeren.. Schijnbaar hoeven ze dat dus niet en kunnen ze weigeren tot ze een ons wegen en gewoon doorgaan met hun werk.

Ik was er eerst heel boos over maar bedacht me later dat ik eigenlijk heel blij moest zijn. Het opent namelijk een enorme schat aan mogelijkheden. Stel je voor.. we hebben bij wet afgesproken dat we belasting betalen over de inkomsten die we hebben. Nou ben ik voornemens te weigeren om de belastingen te betalen omdat mijn geloof het niet toestaat dat ik belasting betaal. Ik ben dus vanaf nu een “weigerbelastingbetaler”

Opvolgend stop ik ook met het betalen van welke boete dan ook omdat ik vind dat mijn geloofsovertuiging en ethische achtergrond het niet toestaat boetes te betalen. Ik ben dus ook een “weigerboetebetaler”

En vanaf vandaag stop ik ook met het rechts rijden in een auto.. wat een onzin.. mijn levensovertuiging zegt me dat links rijden beter is ondanks dat we dat wettelijk hebben vastgelegd.. Ik ben nu dus ook een “weigerechtsrijderbestuurder”

Dus trek die motie van vandaag maar in en laat de ambtenaren maar weigeren .. dan kan ik dat ook tenminste!

En ik weiger aan te geven waarom ik weiger te weigeren als ik weigeren moet en ben dus ook een “weigerweigerweigeraar”

 

9 Responses to Ik weiger, jij weigert.. weiger lekker elders..

Reacties zijn tof.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share if you care
Archieven
Baklap2’s tweets


Copyright © 2012. All Rights Reserved.