Wat zegt u?

Vandaag een zeldzame gebeurtenis, ik was onbereikbaar! Om de een of andere reden was er iets met mijn nummer of telefoon waardoor ik onbereikbaar was. Het is een zakelijke telefoon en bijna alle gesprekken komen bij mij uit ergo erg onhandig. Nu ben ik al sinds 1995 gebruiker van het Vodafone netwerk (eerst Libertel) en heb eigenlijk zelden problemen.

Stap 1 bel de klantenservice… Na het worstelen met een menu dat “ons nog beter van dienst is” kwam ik uit bij een persoon. Ik vertelde mijn probleem en de persoon luisterde geduldig mijn verhaal aan waarna hij mij vertelde dat ik bij de verkeerde persoon zat…. duhhhh enfin doorverbonden naar de juiste persoon dan maar.

Weer vertelde ik mijn probleem en het standaard lijstje uit de computer werd feilloos afgewerkt. “Zit de steker er in” “heeft u al opnieuw opgestart” en “is de rekening betaald” passeerden de revu… Uiteindelijk werd mij aangeraden de telefoon een kwartier uit te zetten en de batterij er uit te halen. Gelukkig heb ik geen iPhone want dan is de batterij uit je telefoon halen een ingewikkeld karwei. Wetende dat het niet het beoogde resultaat zou hebben volgde ik netjes de instructies op.

Precies 15 minuten later (en 2 bakken koffie) kon ik wederom via het zelfde menu “om mij NOG beter van dienst te kunnen zijn” volgen om vervolgens WEER bij de verkeerde persoon uit te komen weer contact krijgen met de juiste persoon. Het was een ander persoon dan daarvoor waardoor ik wederom mijn verhaal mocht doen. De beste jongen aan de andere kant van de lijn begon weer met het vaste stramien en vroeg mij… juist steker, rekening en batterij. Toen ik uitgelegd had dat ik dat allemaal reeds gedaan had kwam de persoon met de opmerking ” Uw sim is oud, die is vast stuk…!”

Hoe briljant ik de oplossing ook vond had ik moeite met zijn antwoord. Ik vertelde dat ik een duo sim had en dat ik beide sims in verschillende telefoons had geprobeerd met steeds hetzelfde resultaat ergo.. geen verbinding. De persoon wist mij te vertellen dat dit klopte want immers 1 sim kapot betekend automatisch dat de andere ook kapot is…

eeuuhh nog een keer? “ja als de ene sim kapot is dan is de andere dat ook” hield de persoon stug vol. Nadat ik ernstig en met volle overtuiging toch een gezonde mate van wantrouwen had losgelaten op de persoon (arm jong) was het even stil. Ik met mijn wijsheid vergeleek de opmerking met alles wat los en vast zat en vroeg de persoon of wellicht er een virus in de sim zat die automatisch alles kapot maakte waar de sim mee in aanraking kwam. Wilde nog net niet vragen of dat virus ook op de bankrekening over kon springen…

De beste persoon was niet in staat mij uit te leggen waarom dat zo was en volharde in zijn stelling, “de een kapot dan de ander ook.. ” het leek Hitler wel. Omdat ik daar geen genoegen mee kon nemen en mijn alternatieven waren, 5 dagen wachten op 2 nieuwe sims en dus 5 dagen het werk stil leggen of naar een centrum van een godverlaten stad waar ik samen met 300 anderen die komen voor een “gratis” iPhone 36 moet wachten tot ik aan de beurt ben of een duidelijk antwoord bleef ik doorzagen. Uiteindelijk gaf hij zijn verzet op en ging informatie halen bij zijn leidinggevende om een verhaal te verzinnen wat ik wel zou slikken.

Het bleef een vaag verhaal over ingewikkelde zaken zoals het aanmelden van sims op het netwerk en dat als de een het niet doet de ander automatisch geblokkeerd zou worden etc enzovoort en meer van die dingen. Uiteindelijk toch maar besloten om naar de vodafone winkel te rijden en daar 2 nieuwe sims te halen. “Het kost niets mijnheer” was de verzekering van de beste persoon!

Halverwege de rit naar het centrum besloot de lieve heer en nog een schepje bovenop te doen en liet met een perfecte timing mijn band in 0,003 seconden leeglopen terwijl ik net stoer en als een jonge god een bocht nam in het mooie centrum van Hilversum. Ik moet een enorm rare kop gertokken hebben in mijn verbeten strijd tussen fiets en man die niet graag op zijn bekkie valt…

In de winkel aangekomen viel de wachttijd eigenlijk wel mee. Nadat er 3 mensen voor me na lang wikken en wegen toch maar besloten “nog even verder te kijken” na een uitgebreide uitleg over iPad, iPhone en Galaxy S werd ik ontboden aan de balie. “2 x Sim en wel nu” vroeg ik met mijn allerliefste gezicht. Of ik daarvoor dan maar 26 euro voor wilde betalen en de klantenservice voor activatie. Mij was verzekerd dat een en ander geen kosten zou meebrengen en dat vertelde ik de man achter de balie. “Dat dacht ik wel” zei de man zelfverzekerd, “ik dacht van niet” zei ik en vroeg hem lief doch zeer dringend de klanten service te bellen en hun mijn naam te vertellen. Het klamme zweet zou dan zonder twijfel uitbreken op het hoofdkantoor van het callcenter van Vodafone.. “oh kut het is die Drenth weer… ik ben er niet!!!”

De jongen achter de balie kwam na 5 minuten terug (ik vermoed dat hij er 4 van heeft besteed aan even naar het toilet gaan) en met heel veel moeite kwam er uit zijn mond dat inderdaad de kosten niet voor mij maar voor Vodafone waren. Het activeren eenzelfde verhaal, “via de klantenservice” zei de man.. “dacht het niet” zei ik en vroeg hem nogmaals of hij wellicht de klantenservice zelf weer wilde bellen. Wijselijk besloot hij dat maar te laten en de kaarten te activeren.

Enfin na een lange terugweg met fiets en lekke band aan de hand bleek daar uit te komen wat ik al vermoede, het was niet de kaart en bellen was op dat plekje nog steeds niet mogelijk. Gelukkig heeft het maar 3 uur van mijn dag gekost en was ik slechts een uur of 5 niet bereikbaar.

Inmiddels heeft het probleem zich weer opgelost en mogen we weer even bellen van de heren.. de rest van de dag heb ik doorgebracht met het beantwoorden van voicemails (die trouwens verdomde weinig terug zeggen maar dat terzijde) ..

Per saldo ben ik erg tevreden over Vodafone maar vandaag was weer een mooi staaltje “hier is uw kluitje en daar is het riet.. succes”

En nu ga ik ff bellen 🙂

11 thoughts on “Wat zegt u?

 1. je blog is weer schitterend en komisch geschreven….
  je dag was een stuk minder.
  wel van het zonnetje kunnen genieten tussen het ergeren door?

  ik wens je een fijn weekend met weinig telefoontjes;)

  majel

 2. Ik heb gehoord:
  Ze hebben daar ook een afdeling “dode paarden”. Speciaal voor dit soort klanten 🙂
  Als u zich even daar wilt vervoegen meneer Baklap2 🙂
  Wanneer ze er daar niet uitkomen hebben de nog de afdeling “kastje” als u hier naar die muur loopt…

  of

  Geef het op en koop een iPhone hahahahahahahaha

Reacties zijn tof.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.