Zonder inspiratie dus.. #esf

Zonder inspiratie zat ik vanavond en wat doe je dan? Juist je zet iets op dat je hopelijk inspireert. Dat kan radio zijn of televisie. In mijn geval zou het de Televisie worden en niet zo maar wat maar het Eurovisie Songfestival. Ik had Donderdag al gekeken naar de resultaten en ook gezien dat wat we met zijn allen al verwachte ook gebeurde.. de 3J’s konden huiswaarts.

Wat is dat toch met het Songfestival? Je kunt er heel lang overย debatterenย maar volgens mij is er iets meer dan politiek. Natuurlijk stemmen een aantal landen op elkaar maar dat is volgens mij al van oudsher een veel gebruikte praktijk. Beter een goede buur(land) dan een verre vriend en je weet maar nooit wat het economisch weer kan opleveren als je buurland wint of het idee krijgt dat je aardig voor ze bent geweest. Nee dat is het niet alleen. Kijkende naar Nederland (en andere landen) lijkt het wel alsof we ons een beetje schamen.

Schamen?

ja schamen… ik zie de ene fantastische act na de andere voorbij komen. Met puntmutsen, zonder mutsen, met zilveren pakjes of met god weet wat. Ze zingen een liedje.. en dat liedje is niet speciaal goed ofzo nee dat is niet bijzonder vaak maar wel anders. Het is of heel erg naar de wetten van het deelnemende land geschreven en gecomponeerd of het is groots en apart.

Dan komen wij… de 3J’s.. en begrijp me niet verkeerd hoor.. ik vind de J’s fantastisch en Jan Dulles is een uitermate goede zanger daar is niets mis mee.. maar dat vinden “wij”

Hoe zou een buitenlander daar naar kijken? Die kent de J’s niet.. die kent Dulles niet en ziet alleen een paar mannen staan die “een liedje” doen dat door werkelijk elk land gedaan had kunnen worden. Niet speciaal en zeker niet groots. Was het nou nog in het Nederlands geweest dan sja wie weet hadden we nog mensen kunnen inspireren om eens te luisteren naar wat ze in godesnaam zongen.

Nee .. we moeten of gekker en groter of meer handtekening gooien aan onze liedjes.. dat gezegd hebbende moet ik in ene aan de Toppers denken.. De identiteit van Nederland voor vele buitenlanders is “drugs gratis te krijgen, hoeren op elke hoek van elke straat in elk dorp,homo’s zijn er meer dan inwoners en lopen vrij rond! en je mag de politie slaan” hmm dan deden de toppers het niet eens zo heel slecht… dat is het dus ook niet …

Ach.. dan maar groots ๐Ÿ™‚ heel groot! Iets met vuurwerk een mega joint wellicht en schaars geklede dames.. paar leren mannen (politie mannen?bouwvakkers en indianen?) op de achtergrond tegen een decor van rode lampen en grachtenpanden. We winnen gegarandeerd!

 

12 thoughts on “Zonder inspiratie dus.. #esf

  1. Ik heb tot nu toe bijna niets van het esf gezien.
    Het is iedere keer weer een hoop branie.
    Niets voor mij. Door de tweets merk ik dat ik weinig mis -:)

  2. Misschien moet iemand die een eurovisiefiel is de boel regelen ,mijn dochter weet meestalfeiloos de top 5 te noemen…Eeee

Reacties zijn tof.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.