Mijn dingetjes…

 

3950 Gram en even half 2, 3 jaar geleden kwam na een helse bevalling de jongste om de hoek kijken. Een onverwachte maar niet ongewenste aanwinst op wat er al was. Zijn eerste levens minuten waren spannend, heel spannend omdat hij “het niet deed” Adem tekort bij de geboorte omdat alles (te) lang duurde. Heen en weer geslingerd tussen moeder en kind keek ik toe hoe de kleine man slechts enkele seconden na de geboorte van moeder werd weggenomen en afgevoerd. “Kinderarts naar bevalling 3.. SPOED” riep de intercom terwijl ze met het ventje van 3950 gram naar de naastgelegen ruimte liepen…

 

Door de ruggen heen zag ik lampen, doktoren, buisjes, slangen en keihard werkende verplegers en zorgverleners. Het geluid van een zuigende pomp en de ijselijke afwezigheid van een huilende baby. “Het zal toch verdomme niet” was mijn gedachte en alles wat ik doen kon was toekijken links en rechts zeggen dat het allemaal goed ging en zou komen… helemaal zeker wist ik dat niet!

 

En met een schreeuw van verlangen naar zuurstof kwam het blauwe ventje tot leven en kleurde langzaam roze zo als een baby hoort te zijn. Enkele minuten later kon dat mooie kleine wonder alsnog naar zijn moeder en konden we samen de naam uitspreken die hij zou krijgen… “Nick”

 

Vanmorgen kreeg hij een fiets, zijn eerste met zijwieltjes en een vette slang op het frame. Ingepakt in de kamer stond hij te wachten en als een kind zo blij (waar zou die uitspraak toch vandaan komen) was hij met zijn fiets. Op de school van de 2 oudste kreeg hij in groep 8 (waar hij elke ochtend mee naar binnen gaat en de meester een handje geeft) een extra cadeau .. de klas heeft voor hem gezongen terwijl hij voor de klas op een tafel stond. Als extra gaf de meester van Groep 8 hem nog een klein cadeau en de meester wist precies wat hij mooi zou vinden… auto’s!

 

En zo liep hij trots met auto’s in zijn handen naar zijn fiets … En zo was het dat zijn vader met gekromde rug, nat van het zweet gelukkig toch achter zijn jongetje kon lopen en hem duwen en begeleiden op de grote weg.. met zijn grote fiets.. dat bulletje wat 3 jaar geleden wat last had met opstarten 🙂

 

13 Responses to 3950 gram

Reacties zijn tof.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share if you care
Archieven
Baklap2’s tweets


Copyright © 2012. All Rights Reserved.