De Elf Steden, en dan hou ik er mee op!

De afgelopen week was Nederland in de war.. nee ik zeg het verkeerd. Een bepaald gedeelte van Nederland was in de war. Niet wat je zou verwachten, nee niet Friesland. Zij hadden het haarscherp in beeld. Er zou eventueel een mogelijkheid zijn tot het rijden van een Elfsteden tocht. Een bijzondere tocht omdat het niet zo vaak voorkomt. De Friezen stopten de koppen bij elkaar en met het “Eendracht maakt macht” in het achterhoofd hebben ze zich met man en macht ingezet het waar mogelijk het halen van het doel te beïnvloeden. Niets dan lof voor deze mentaliteit.. daar kunnen een hoop mensen nog wat van leren..

Nee mijn blog gaat over een andere groep Nederlanders die in de war waren. Het is een apart ras, vaak met goede bedoeling opgeleid tot het verslaan van zaken die de moeite waard zijn. Meestal ook prima in staat om een no no als mij op de hoogte te brengen van het wel en wee van de Nederlanders en wat er in de rest van de wereld gebeurt. Maar tijdens de afgelopen week kwam de ware aard naar boven.

Als gestoken door de zeer schaars voorkomende kuttiefruttievlieg (inheems aan tropische gebieden) beginnen ze een beetje te schuimbekken. Als een hond met rabiës gaan de ogen een beetje raar staan en vertonen ze ernstige vormen van nieuwszucht. Het gedrag van deze kudde is lastig te voorspellen, meestal gaan ze met zijn allen naar een specifiek gebiedje en ze zijn overmatig geïnteresseerd in plekken waar de dikte van natuurlijke verschijnselen minder zijn dan 6 centimeter. Ze kruipen dan samen om vervolgens gedurende gedeeltes van de dag zich los te maken van de kudde en voor een stuk glas met microfoon in de hand verslag te doen van die “diktes” onder of om en nabij de 6 centimeter.

Ze struinen dan met zijn allen een aantal steden af, vaak zijn het er 11 om er dan 1 uit te pikken waar ook weer iets gebeurt met gaten, water en jawel centimeters. Ze vragen mensen in de buurt wat zijn van de dikte vinden en of de lokale medicijnman kan voorspellen wat de dikte over een uur is. Gefascineerd door dikte en kou leggen ze het complete openbare leven plat om ons te laten weten dat door “stroming” “sneeuw” “onderaardse gammastraling” en “lavaplaten” de “aangroei” van het koude goedje minder is dan verwacht. Dat “we” er rekening mee moeten houden dat er een kans is dat “het” wellicht niet door kan gaan.

Al die informatie verzamelen ze dan en versnijden ze dan tot hapklare brokken voor de simpele ziel zoals ik, want wat weet ik nou af van Ijspluimen, Windwakken of onderstroom… toch? Daar vullen ze dan de hele avond mee en met live updates worden we op de hoogte gehouden van het wel en wee van familie ….stra die het hele gezin heeft opgetrommeld om met tandenborstels de koude vloer schoon te houden.

Knettergek zijn ze geworden.. gelukkig komt al die gekte bij elkaar op 1 moment waar een man met, overigens mooi, grijs haar verteld dat “het” niet door gaat. Omdat het direct stoppen onverwachte bijwerkingen geeft zoals zweten en trillende geluidsmensen blijven we ruim 25 minuten gevoerd worden met vragen over het hoe en waarom. Waarom wij als Nederlander in godsnaam niet in staat zijn een feestje op het koude water te regelen. Waar het is misgegaan en wat we er aan kunnen doen om dat de volgende keer te voorkomen. Vermoedelijk komen er zelfs kamervragen en zal via parlementaire commissie tot op de bodem worden uitgezocht waarom juist NU Erwin Krol op vakantie is.

Waar is het fout gegaan, dat we een 2 jarig jongetje dat net is gedood door een bom in Syrie niet meer te zien krijgen. Dat en passant er nog even gemeld wordt dat ook de moeder en dochter van een compleet gezin door een ongeluk zijn overleden..

Nee het spijt me, ik vind een tocht fantastisch maar vanavond (en de afgelopen week) is mij andermaal duidelijk geworden dat de nieuws media met name compleet gek worden als ze geprikt worden door de kuttiefruttievlieg en het ijs zich om de modhoeken begint te vormen. Krankzinnig…

En dat is het laatste dat ik er over zeg…

voor de komende minuten 😉

3 thoughts on “De Elf Steden, en dan hou ik er mee op!

  1. Menno,

    Een verhaal waar ik volledig achter sta. Jammer dat het niet door gaat, maasr er zijn belangrijker zaken in deze wereld dan 16.000 mensen die op de schaats 11 steden willen bedwingen.

    Sjappoo voor je blog. die kunnen een aantal mensen in hun zak steken en zeker hun leidinggevenden achter de oren laten krabben.

    Bert

Reacties zijn tof.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.