Ramptoerist!

 

“Uitrukken alle diensten GRIP 3” las ik vanmorgen op de telefoon. Tegelijkertijd hoorde ik een waterval aan sirenes met verschillende geluiden. Nog niet bekend met wat er aan de hand was sloeg ik twitter open. Daar was al snel duidelijk dat er een probleem was bij de Diependaalselaan in Hilversum. Nou gebeurt dat wel vaker en lossen de problemen zich vaak vanzelf wel op. GRIP 3 is trouwens een serieuze oproep waarbij een deel van een gemeente in gevaar kan zijn.

 

De minuten verstreken  en langzamerhand las ik meer, brand.. gasontploffing en ontruimingen. De locatie waar dit plaatsvond was relatief gezien niet zo heel dicht bij waar mijn moeder zit althans als het om een “normale” brand gaat en stiekem begon ik me toch een beetje zorgen te maken.

 

Ik ben er toch maar heengereden en voor zover mogelijk in de omgeving gekeken. Alles was hermetisch afgesloten. Het enige dat je zag was het blauw knipperlicht van de hulpdiensten en heel veel oudjes. Oudjes werden geëvacueerd uit een grote straal om het probleem gebied heen. Oudjes met rollators, in rolstoelen of schuifelend aan de hand van een ander. Op weg naar sportzalen, kerken of wat beschikbaar was. Weg van de plek ..

 

het bleek een gaslek te zijn en een grote ook. Gelukkig hadden ze alles vrij snel onder controle begreep ik en is er geen gevaar voor ontploffing geweest. Ik was nog blijer dat de zone die afgezet was eindigde vlak voor waar mijn moeder zat en deze gewoon kon blijven zitten waar ze zat.

 

Dus terug komende op de titel, ramptoerist .. zo moet het er uit gezien hebben op de social media (en misschien was ik dat ook wel een klein beetje) maar uiteindelijk wilde ik gewoon zeker weten dat mijn moedertje veilig was.

 

 

3 thoughts on “Ramptoerist!

  1. Ja natuurlijk 🙂
    Maar fijn dat ze aan de “goede” kant zat, kan me voorstellen dat je een zucht van verlichting geslaakt hebt…

  2. Moet een angstig gebeuren zijn geweest en zeer ingrijpend voor de oudjes. Jouw moeder hoefde dit gelukkig niet mee te maken. Dankbaar Menno. Vanaf het Lesbosser strand een groet.

  3. Dat kan ik me goed voorstellen. Ik denk dat ik ook was gaan kijken in dat geval… als er daadwerkelijk iets aan de hand is, dan gaan ze natuurlijk eerst evacueren voordat ze familie op de hoogte brengen…

Reacties zijn tof.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.