Shit.. ik ga ook dood…. ?

Beetje macabere titel voor een blog dat wel .. maar ik heb jullie aandacht.. toch?

Ja lezers, ook ik ga dood.. weet nog niet wanneer maar dat het gaat gebeuren staat zo vast als een bronzen beeld in Laren.. oh wacht… Aan de ene kant wel fijn om te weten trouwens dat je gaat. Kun je wat shit vooruit schuiven in de hoop dat je laatste ademtocht die problemen wel inhaalt. Maar ja.. omdat je niet weet wanneer is het weer lastig kiezen wat je dan voor je uit schuift. Lastige beslissingen.

Was wel een verassing trouwens dat ook ik dood zou gaan. Ik was er de laatste jaren van uit gegaan dat met mijn geluk ik wel het eeuwige leven zou hebben. Weet je zoiets als “Life sucks and then you live forever” of iets ie die trend. Dat past wel bij me!  Maar helaas of gelukkig ook ik blijk niet immuun voor het principe van doodgaan (wie heeft dat bedacht eigenlijk dat doodgaan gedoe?)

Wat doe je in de tussentijd, ga je zitten wachten tot de man/vrouw/drag queen/christen/katholiek/moslim/boeddhist/-vul religie in die ik vergeten ben- (geen discriminatie in mijn blogs!) met de zeis je eindelijk op komt zoeken of ga je actief aan de gang om de tijd die je hebt op deze aardkloot zinvol in te vullen. Ik probeer altijd het laatste maar met sommige dingen denk je wel eens, na mij de zondvloed of in dit geval het proces van een rottend lijk of opwaaiend as.

Deze week maar eens een “Bucket list” maken, voor hen die het niet kennen dat is een lijst die je maakt waarop dingen staan die je gedaan wilt hebben voor je dood gaat of zoals de Engelstaligen het noemen “before you kick the bucket” Maar wat komt er op? Bungee jumpen? Ben je gek.. parachute springen ja dat weer wel. Duiken met haaien?Pff die haaien redden het zonder mijn lelijke kop onder water ook wel (insert: verzoek tot aandacht en vermeldingen dat mijn kop niet zo lelijk is). Liefhebben en liefgehebben vonden (jaja Nederlandsch is een vak!) hmmm… dat is me al gelukt althans dat hoop ik.

Iemand helpen, gewoon omdat het kan. Maakt niet uit waarmee zolang het maar geen verstopping in het riool is want er zijn grenzen natuurlijk. Veel geld.. jaaaaa veeeel geld.. oh wacht nee laat maar. Wat moet ik met veel geld eigenlijk. Kan dan nog niet wat ik nu het liefste wil dus streep  maar door. Een grote boot? .. hmm “koop een boot werk je dood” been there done that geen succes.

Kolere dat valt nog niet mee een bucket list samen stellen zeg. Moet daar toch iets langer over nadenken. Nou ja afsluiten met een cliché dan maar:

Als ik toevallig iets eerder dan gewenst en gepland doodval (en dan niet “je kan doodvallen” want dat hoor ik wel vaker) dan zou het best tof zijn als er een paar mensen zijn die gewoon over je doorpraten zo nu en dan. Niet te vaak, niet elke dag maar gewoon zo nu en dan. Zo van “weet je nog?” Dat zou gaaf zijn, zeker omdat het lastig twitteren en bloggen is vanuit de hel/hemel (streep door wat niet van toepassing is) en je voor je het weet in de vergetelheid raakt. Hoeft niet alleen maar positief hoor? Mag ook lekker zeiken over die baklap .. met die 2 er achter en dat ie altijd liep te zeiken over al die aandachtsgeile mensen op de socials en altijd “correct” wilde zijn. Ja vind ik ook best.

Nou ja voorlopig ben ik nog niet dood hoop ik en heb ik die lijst ook nog niet actief nodig.

Damn.. ook ik ga dood.. das kut…

 

7 thoughts on “Shit.. ik ga ook dood…. ?

  1. Zou ik je nu zo verkeerd ingeschat hebben? Oke normaal kijk ik mensen in de ogen en weet na 30 seconden wat ik aan ze heb. Bij jou had ik zoiets van “Nee die Menno hoef ik niet te lezen” maar dit zo lezende juist dat ene zekerheidje wat we hebben. Doodgaan. Daar was je verbaasd over. Ik ga je het voordeel van de twijfel geven en laat je in mijn lijstje staan in de kolom “Gelezen en meer dan oké”
    Wat betreft die lijst… Persoonlijk had ik al heel lang zo’n lijst en heel veel van de zaken op die lijst heb ik al mogen en kunnen doen.
    Ik heb hem weggegooid omdat juist dat lijstje niet gelukkig maakt maar juist tegen je gaat werken.
    Weet je je Bucket List is wat je van het leven kunt maken, wat je voor anderen die je nodig hebben kunt doen. Ik ben daar inmiddels wel achter.
    Wat betreft je nalatenschap denk ik dat dat wel snor zit.
    Op een dag zitten we aan een espresso van Isabelle en kijk je om en denk je ‘Och zo gek heb ik het eigenlijk niet gedaan’

Reacties zijn tof.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.