Mijn dingetjes…

 

Ik hoor jullie al denken (dat is trouwens een aanname dat jullie kunnen en willen denken) , Vad dag? Wtf is Vad dag en erger nog waarom val je mij er mee lastig?
Vad dag is een nieuw concept in mijn leven. Het is een dag in het jaar waar onder andere de commercie heeft besloten dat vaders van de wereld verwend moeten worden. De meeste mensen noemen het daarom ook vaderdag.

 

Voor heel veel is dat een moment waar het gezin (hoeksteen van de samenleving) een broodje, kopje koffie en zelf gemaakt spulletjes aan de vader geeft in bed. De Vader vind dat natuurlijk geweldig en kijkt al weken uit naar wat voor creatieve zelfbaksels er op de plank bijkomen.

 

Als je meerdere kinderen hebt kun je een beetje weten wat er komen gaat omdat je dat voorgaande jaren al hebt gehad. Des al niet te min een jaarlijks feest. Helaas neemt de commercie het over en worden kinderen aangeleerd dat als je bij vader of moederdag geen Apple product geeft je een enorm infantiele mislukking bent die echt niets maar dan ook niets over heeft voor zijn ouders. Gelukkig begrijpen mijn kinderen het concept nog wel.

 

Terug naar Vad dag, er zijn vaders vandaag die helemaal niets krijgen. Soms omdat ze het gewoon niet verdienen, soms omdat ze het contact met kinderen ontzegt is of ze ver uit elkaar wonen. Die vaders hebben gewoon zondag vandaag.

 

Ik heb vandaag Vad dag waarbij een gedeelte is ingevuld en een gedeelte is weggelaten. Een gedeelte is er en een gedeelte niet.

 

Nooit gedacht dat ik ooit een Vad dag zou hebben…

Blij toe dat mijn eigen vader dat niet meer mee hoefde te maken.

 

Aan alle vaders zonder dag vandaag, heel veel sterkte!

Aan alle vaders met dag vandaag, geniet er nou eens van.. Zo gewoon is het allemaal niet! Pleur die kut telefoon en mail en werkzooi weg en geniet!

 

Ik kreeg in ieder geval 2 knuffels en 1 dassenhouder šŸ™‚

En inmiddels ook een prachtige oorkonde metĀ bijbehorendeĀ medaille!

6 Responses to Vad dag

Reacties zijn tof.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share if you care
Archieven
Baklap2’s tweets


Copyright Ā© 2012. All Rights Reserved.