Vad dag

 

Ik hoor jullie al denken (dat is trouwens een aanname dat jullie kunnen en willen denken) , Vad dag? Wtf is Vad dag en erger nog waarom val je mij er mee lastig?
Vad dag is een nieuw concept in mijn leven. Het is een dag in het jaar waar onder andere de commercie heeft besloten dat vaders van de wereld verwend moeten worden. De meeste mensen noemen het daarom ook vaderdag.

 

Voor heel veel is dat een moment waar het gezin (hoeksteen van de samenleving) een broodje, kopje koffie en zelf gemaakt spulletjes aan de vader geeft in bed. De Vader vind dat natuurlijk geweldig en kijkt al weken uit naar wat voor creatieve zelfbaksels er op de plank bijkomen.

 

Als je meerdere kinderen hebt kun je een beetje weten wat er komen gaat omdat je dat voorgaande jaren al hebt gehad. Des al niet te min een jaarlijks feest. Helaas neemt de commercie het over en worden kinderen aangeleerd dat als je bij vader of moederdag geen Apple product geeft je een enorm infantiele mislukking bent die echt niets maar dan ook niets over heeft voor zijn ouders. Gelukkig begrijpen mijn kinderen het concept nog wel.

 

Terug naar Vad dag, er zijn vaders vandaag die helemaal niets krijgen. Soms omdat ze het gewoon niet verdienen, soms omdat ze het contact met kinderen ontzegt is of ze ver uit elkaar wonen. Die vaders hebben gewoon zondag vandaag.

 

Ik heb vandaag Vad dag waarbij een gedeelte is ingevuld en een gedeelte is weggelaten. Een gedeelte is er en een gedeelte niet.

 

Nooit gedacht dat ik ooit een Vad dag zou hebben…

Blij toe dat mijn eigen vader dat niet meer mee hoefde te maken.

 

Aan alle vaders zonder dag vandaag, heel veel sterkte!

Aan alle vaders met dag vandaag, geniet er nou eens van.. Zo gewoon is het allemaal niet! Pleur die kut telefoon en mail en werkzooi weg en geniet!

 

Ik kreeg in ieder geval 2 knuffels en 1 dassenhouder 🙂

En inmiddels ook een prachtige oorkonde met bijbehorende medaille!

6 thoughts on “Vad dag

  1. Nou… Ik ben vandaag het zonnetje inhuis (bloempot met pitten) en ik kan nu gewoon de volende keer uitslapen vanwege de do-not-disturb deurhanger! En ik stonk blijkbaar want ik kreeg showergel 🙂

  2. vader en moederdag is hier door de kinderen allang afgeschaft ivm de commercie (de aanslag op de portemonnee t niet mee..) zij doen ergens in het jaar aan ouderdag en dan worden wij in de watten gelegd..

  3. Mijn vader is alleen thuis, omdat moeders een nieuwe knie heeft gekregen afgelopen donderdag. Wij nemen dus ons eigen gebak mee en een bus slagroom 😉 en daarna gaan we door naar schoonpa.
    Zolang we ze nog hebben koesteren we onze ouders wanneer we maar kunnen. Onder de noemer (het excuus zo je wilt) Vaderdag dan eventjes extra 🙂 Fijne Vaderdag Menno!! Laat het je lekker aanleunen!

Reacties zijn tof.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.