Mijn dingetjes…

Morgen is het weer zover, het is moederdag. Voor hen die het ontgaan zijn die leven onder de grootste steen ter wereld en vermoedelijk de planeet Mars. Moederdag, een mooi initiatief waar we graag gebruik van maken. Het is het moment om de moeders van dit mooie leven te bedanken voor het moeder zijn. Gewoon een beetje verwennen kan helemaal geen kwaad.

De nuance ligt in “een beetje verwennen”. Als ik mijn mailbox en de uitingen op straat moet geloven ben ik maar een enorme looser. Ik ga met de kinderen of kind (al naar gelang waar ik ben ten tijde van moederdag) lekker broodjes bakken. Een iets maken met een persoonlijke touch. Even nadenken over wat “moeder” lekker vind en dat samen bedenken met kind of kinderen. Warme broodjes of een lekker taartje, cake bakken of cupcakes het maakt niet uit gewoon lekker simpel maar van je zelf. Nee ik ben een verschrikkelijke looser blijkt.

Het is niet meer zo dat we dat doen, nee de 37ste gekleide asbak of de string houder van karton gemaakt op school is gewoon voor de plebs. De echte moeder krijgt computers, iPads, iPots, Paco Rabanne (of hoe je dat luchtje ook schrijft) en alles onder de 50 euro is not done. Alles onder de 50 euro is niet goed genoeg. Dat geeft niet genoeg blijk van de liefde voor je moeder. Je moeder zal dan denken “jezus wat een kut zoon of dochter, met zo’n kut asbak of string houder van karton.. ben ik geen goede moeder ofzo?”
“De moeder van hiernaast krijgt een enkele reis rome op der knieen en die daarnaast mag in een straaljager de wereld rond”
“Ik moet wat fout gedaan hebben.. ze houden niet van me”

De wereld is een beetje ziek wat dat betreft en we laten ons leiden door de idioterie van het moment. Diepongelukkig zijn we omdat we “slechts” iets zelfgebrouwen” krijgen en niet 2 weken Antillen. We meten de hoeveelheid liefde af aan wat we krijgen of vergaren en gaan voorbij aan de kleine mooie dingen in het leven.

Fuck Apple met zijn agressieve reclame om voor je moeder een nieuwe iMac te kopen..
Fuck de douglas met luchtjes voor minimaal 35 euro..
Fuck de industrie met dat achterlijke gedoe…

Morgen ga ik met 1 van mijn zoons als een voleaardige looser en outcast in de wereld van goederen en bezittingen gewoon een broodje bakken en een lekker ontbijt maken… en ik weet zeker dat de ontvanger van dat moois er heel blij mee zal zijn.

Moederdag is dood, lang leven moederdag!

En mijn eigen moeder zal het moeten doen met een hele dikke vette onwaarschijnlijk diep gemeende knuffel…

3 Responses to iMoederdag… ja alweer!

Reacties zijn tof.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share if you care
Archieven
Baklap2’s tweets


Copyright © 2012. All Rights Reserved.