iMoederdag… ja alweer!

Morgen is het weer zover, het is moederdag. Voor hen die het ontgaan zijn die leven onder de grootste steen ter wereld en vermoedelijk de planeet Mars. Moederdag, een mooi initiatief waar we graag gebruik van maken. Het is het moment om de moeders van dit mooie leven te bedanken voor het moeder zijn. Gewoon een beetje verwennen kan helemaal geen kwaad.

De nuance ligt in “een beetje verwennen”. Als ik mijn mailbox en de uitingen op straat moet geloven ben ik maar een enorme looser. Ik ga met de kinderen of kind (al naar gelang waar ik ben ten tijde van moederdag) lekker broodjes bakken. Een iets maken met een persoonlijke touch. Even nadenken over wat “moeder” lekker vind en dat samen bedenken met kind of kinderen. Warme broodjes of een lekker taartje, cake bakken of cupcakes het maakt niet uit gewoon lekker simpel maar van je zelf. Nee ik ben een verschrikkelijke looser blijkt.

Het is niet meer zo dat we dat doen, nee de 37ste gekleide asbak of de string houder van karton gemaakt op school is gewoon voor de plebs. De echte moeder krijgt computers, iPads, iPots, Paco Rabanne (of hoe je dat luchtje ook schrijft) en alles onder de 50 euro is not done. Alles onder de 50 euro is niet goed genoeg. Dat geeft niet genoeg blijk van de liefde voor je moeder. Je moeder zal dan denken “jezus wat een kut zoon of dochter, met zo’n kut asbak of string houder van karton.. ben ik geen goede moeder ofzo?”
“De moeder van hiernaast krijgt een enkele reis rome op der knieen en die daarnaast mag in een straaljager de wereld rond”
“Ik moet wat fout gedaan hebben.. ze houden niet van me”

De wereld is een beetje ziek wat dat betreft en we laten ons leiden door de idioterie van het moment. Diepongelukkig zijn we omdat we “slechts” iets zelfgebrouwen” krijgen en niet 2 weken Antillen. We meten de hoeveelheid liefde af aan wat we krijgen of vergaren en gaan voorbij aan de kleine mooie dingen in het leven.

Fuck Apple met zijn agressieve reclame om voor je moeder een nieuwe iMac te kopen..
Fuck de douglas met luchtjes voor minimaal 35 euro..
Fuck de industrie met dat achterlijke gedoe…

Morgen ga ik met 1 van mijn zoons als een voleaardige looser en outcast in de wereld van goederen en bezittingen gewoon een broodje bakken en een lekker ontbijt maken… en ik weet zeker dat de ontvanger van dat moois er heel blij mee zal zijn.

Moederdag is dood, lang leven moederdag!

En mijn eigen moeder zal het moeten doen met een hele dikke vette onwaarschijnlijk diep gemeende knuffel…

3 thoughts on “iMoederdag… ja alweer!

 1. Nou bedankt hoor, ben ik zeker ook een loser?
  Zo’n waanzinnig duur kado is verder niks anders als het afkopen om het hele jaar niet naar moeders te hoeven gaan!
  In de trent van `je krijgt een dik kado maar dan ook niet meer zeuren ma!´
  Nee manneke, een eenvoudig kadootje gegeven recht uit het hart en met liefde gemaakt is en moet eigenlijk meer als voldoende zijn. Ik zie moederdag als een dag om je ma te laten weten dat ze speciaal is, dat je dankbaar bent dat ze je op de wereld heeft gezet en naast alle andere dagen dat je ma bezoekt dat op die ene dag even goed wil laten weten.
  En dat hoeft niet met zo´n onwijs (duur) kado.
  Ik maak moeders blij met een zorgvuldig voorbereide harde worst, mooi fijn gedraaid met de kruiden zoals zij die het liefst heeft, bosje trosanjers van de Lidl erbij en moederdag is compleet. Daarnaast staan we het hele jaar met raad en daad klaar of gewoon een bezoekie voor een bak koffie en een praatje.

  Hou jij het maar bij broodje bakken manneke en praat jezelf niet van die onzin aan want je weet wel beter.

  Ik ben van mening dat moederdag in het leven is geroepen om de blagen eens per jaar nog naar moeders te krijgen om eraan te helpen herinneren dat het leven niet alleen uit carriere maken en jezelf draait maar ook uit anderen. Gewoon om de mensen één keer per jaar van hun eiland af te krijgen. En de commercie speelt daar handig op in.

Reacties zijn tof.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.