Mijn dingetjes…

 

CBS: Nederland nu jaar in recessie

Kopt de headline van de NOS (bron)

Volgens het CBS is de krimp voor een belangrijk deel te wijten aan consumenten die minder besteden. Nederlanders kochten vooral minder duurzame goederen als auto’s, kleding en meubelen. Maar er gingen ook minder voedings- en genotsmiddelen over de toonbank. Door de koude winter is er wel meer uitgegeven aan aardgas.”

En daarmee is het duidelijk, we luisteren gewoon niet. Niet lang geleden was er een duidelijke oproep van het huidige kabinet

We moeten meer uitgeven

Kopte premier Rutte al in later gevolgd door minister Dijsselbloem:

‘Vooral ouderen moeten meer uitgeven’

“Met name de oudere generaties hebben in de afgelopen 20, 30 jaar een groot vermogen kunnen opbouwen, onder andere in hun huis. Die vermogens zou je willen mobiliseren. Geef het uit, ga het investeren, geef het aan je kinderen”, zegt de PvdA-minister.

En wat doen we met zijn allen? We negeren massaal de oproep. We hebben minder uitgegeven aan voedings- en genotsmiddelen en kochten minder auto’s, televisies, kleding en meubels… dus eigenlijk ligt het gewoon aan ons. Wij domme lullen geven gewoon niet genoeg uit.

Geld moet rollen want daarmee stimuleren we de economie. Dat geld er niet altijd is hoeft geen probleem te zijn, we lenen het gewoon weer bij elkaar. Alle bijstands vaders en moeders en alle andere werkzoekenden niet zeiken gewoon lenen die hap. Oudjes met een huis? Hop een 2e hypotheek er op en ROLLEENNNNNN met dat geld verdomme.. zo moeilijk is het niet we hebben het per slot voor rekening jaren achtereen gedaan.. en in ene stoppen we daarmee?

Ik ben mijn vertrouwen compleet kwijt inmiddels. Ik werk me al jaren in de schulden, koop te dure huizen voor te hoge hypotheken en leen alles wat los en vast zit om de economie maar te steunen. Het lenen is ook duurder geworden omdat we inmiddels meer betalen voor de benzine, gas en niet te vergeten de BTW. Dan de stijgende ziektekosten, woonlasten, huren en gezondheidszorg ja daar heb je ook wel wat voor nodig. Lenen dan maar want we moeten uitgeven.

Zit je dan, volledig aan de grond en meer geld geleend dan een gemiddeld Zuid Europees land zeg Griekenland, en ik ben er geen steek mee opgeschoten omdat we het niet allemaal doen. Dat we ooit in de problemen zijn gekomen door het maar uitgeven en structureel boven onze stand leven dat boeit niet.. toen ging het wel allemaal goed… toch?

De 6 miljard extra bezuinigingen zijn niet meegenomen in de berekening van het CBS waarin ze aangeven een groei te zien in het komende jaar. Waar heb ik dat eerder gehoord.. oh wacht dat was een half jaar geleden. Nee we zullen moeten wennen aan de nieuwe realiteit en moeten erkennen dat we voorlopig, zeg een jaar of 10, nog niet uit de problemen komen.

Dus mensen zonder werk, bijstands- vaders en moeders, onder modaal werkenden en andere gepeupel reken niet op verbetering de komende tijd. Voorlopig zullen we weinig merken van stijgende beurzen of “positief sentiment” ..

Zo nu ga ik kijken naar een nieuwe auto op doorlopend krediet want de oude is toch al weer 3 maanden oud.

5 Responses to Uitgeven! KOPEN KOPEN KOPEN

Reacties zijn tof.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share if you care
Archieven
Baklap2’s tweets


Copyright © 2012. All Rights Reserved.