Uitgeven! KOPEN KOPEN KOPEN

 

CBS: Nederland nu jaar in recessie

Kopt de headline van de NOS (bron)

Volgens het CBS is de krimp voor een belangrijk deel te wijten aan consumenten die minder besteden. Nederlanders kochten vooral minder duurzame goederen als auto’s, kleding en meubelen. Maar er gingen ook minder voedings- en genotsmiddelen over de toonbank. Door de koude winter is er wel meer uitgegeven aan aardgas.”

En daarmee is het duidelijk, we luisteren gewoon niet. Niet lang geleden was er een duidelijke oproep van het huidige kabinet

We moeten meer uitgeven

Kopte premier Rutte al in later gevolgd door minister Dijsselbloem:

‘Vooral ouderen moeten meer uitgeven’

“Met name de oudere generaties hebben in de afgelopen 20, 30 jaar een groot vermogen kunnen opbouwen, onder andere in hun huis. Die vermogens zou je willen mobiliseren. Geef het uit, ga het investeren, geef het aan je kinderen”, zegt de PvdA-minister.

En wat doen we met zijn allen? We negeren massaal de oproep. We hebben minder uitgegeven aan voedings- en genotsmiddelen en kochten minder auto’s, televisies, kleding en meubels… dus eigenlijk ligt het gewoon aan ons. Wij domme lullen geven gewoon niet genoeg uit.

Geld moet rollen want daarmee stimuleren we de economie. Dat geld er niet altijd is hoeft geen probleem te zijn, we lenen het gewoon weer bij elkaar. Alle bijstands vaders en moeders en alle andere werkzoekenden niet zeiken gewoon lenen die hap. Oudjes met een huis? Hop een 2e hypotheek er op en ROLLEENNNNNN met dat geld verdomme.. zo moeilijk is het niet we hebben het per slot voor rekening jaren achtereen gedaan.. en in ene stoppen we daarmee?

Ik ben mijn vertrouwen compleet kwijt inmiddels. Ik werk me al jaren in de schulden, koop te dure huizen voor te hoge hypotheken en leen alles wat los en vast zit om de economie maar te steunen. Het lenen is ook duurder geworden omdat we inmiddels meer betalen voor de benzine, gas en niet te vergeten de BTW. Dan de stijgende ziektekosten, woonlasten, huren en gezondheidszorg ja daar heb je ook wel wat voor nodig. Lenen dan maar want we moeten uitgeven.

Zit je dan, volledig aan de grond en meer geld geleend dan een gemiddeld Zuid Europees land zeg Griekenland, en ik ben er geen steek mee opgeschoten omdat we het niet allemaal doen. Dat we ooit in de problemen zijn gekomen door het maar uitgeven en structureel boven onze stand leven dat boeit niet.. toen ging het wel allemaal goed… toch?

De 6 miljard extra bezuinigingen zijn niet meegenomen in de berekening van het CBS waarin ze aangeven een groei te zien in het komende jaar. Waar heb ik dat eerder gehoord.. oh wacht dat was een half jaar geleden. Nee we zullen moeten wennen aan de nieuwe realiteit en moeten erkennen dat we voorlopig, zeg een jaar of 10, nog niet uit de problemen komen.

Dus mensen zonder werk, bijstands- vaders en moeders, onder modaal werkenden en andere gepeupel reken niet op verbetering de komende tijd. Voorlopig zullen we weinig merken van stijgende beurzen of “positief sentiment” ..

Zo nu ga ik kijken naar een nieuwe auto op doorlopend krediet want de oude is toch al weer 3 maanden oud.

5 thoughts on “Uitgeven! KOPEN KOPEN KOPEN

 1. Ik zou zeggen, wie houd je tegen?

  Maar mij krijg je niet zo gek!
  Ik verrek het om geld voor luxe te lenen, dat heeft mijn ouwe heer me er goed ingestampt, en weet je dat je zonder geldschulden een stuk aangenamer leeft?
  Dat kabinet met haar grote bek kan me wat, als je zelf de centen niet uitgeeft dan pakken ze het wel van je af!
  Ja ik heb ook een huis zonder hypotheek, jarenlang afgelost en nu zorgenvrij.
  Onderhoud doen we grotendeels zelf of met vrienden, de auto’s hier op het erf zijn tweedehandsjes, een mini-pickupbussie voor de fun en een Subaru Forester voor de zaak en het normale werk. Goeie bak maar wel met een goeie twee-en-een-halve-ton op de klok. So What?!?

  Als het kabinet eens wat meer vertrouwen uitstraalde, eens stopte met geld pompen in die klote-landen die zelf de broek niet op kunnen houden maar die poen voor eigen land gebruikt en echt voor werkgelegenheid zorgt ipv de mensen dieper de problemen in te jagen zou de economie vooruit kunnen gaan.

  En blijf met je pootjes van de ouderen af, die hebben geleerd te leven van de centen die je hebt niet van luchtkastelen en hebben daardoor een appeltje voor de crisis op kunnen bouwen!
  En geld geven aan de kinderen? Die overwegend geldverbrassende uitvoeringen die amper thuis komen voor een bak koffie en het zo druk hebben met zichzelf en hun kroost die ze hier in Nederland ‘kids’ menen te moeten noemen?
  Ben je besodemieterd?
  Ze wachten maar mooi tot die ouwelui de pijp uitgaan en sappelen maar mooi door! Anders is het geld er in no-time doorheen gejaagd.
  Als ze nu niks over kunnen houden en op de pof leven gaat het zeker wel goed met de poen van pa en ma?

 2. geld uitgeven wat ik niet dacht het niet.
  MAAR DEN HAAG IS DAAR GOED IN GELD UITGEVEN WAT ZE NIET HEBBEN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  daarom deze shit
  dat ze in januari de grenzen voor nog meer buitlenanders open gooien,gek in de kop zijn ze
  dat ze eerst voor de eigen mensen zorgen ,en dan ja dan pas anderen toelaten

Reacties zijn tof.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.