Weer het weer!

Het is zomer in Nederland, de zon schijnt uitbundig en de temperatuur is die van een aan de middelandse zee gelegen euro problematisch land. Lekker in de korte broek, lange zwoele avonden in de tuin of op het balkon. Lachende en spelende kinderen die in poeltjes, emmertjes, zwembadjes of met waterpistolen de vakantie tijd doorkomen. Als je het beeldend beschrijft en in staat bent het geheel in beelden te zien dan is het een ideaal plaatje zo gevangen uit een reclame ergens in December.

Mooi toch?… niet dus… want wij zijn Nederlanders en Nederlanders zijn van nature zeikers over het weer. Het maakt niet uit wat voor weer het is er is altijd wat te zeiken. In de herfst is er te veel regen en wind, in de winter is er te veel regen en wind en soms sneeuw waardoor het hele land weer door 3 sneeuwvlokken tot stilstand komt. In de lente is het te koud en de zomers.. sja die ontvlucht je met last minute reizen naar Turkije. Een land waar het in de zomer lijkt op de hel met temperaturen die de huidige in Nederland meerdere malen overschrijden. Maar goed dan ben je op vakantie.

Zeiken dus en ook nu weer. Het is te warm op het moment voor velen. Ja het is warm ja.. en ja daar vroeg je om in het voorjaar toen we met handschoenen, dikke trui en muts door het leven ploeterden. Warm betekend ook dat de temperatuur om hoog gaat en warm, zoals je wenste, is meestal iets wat niet zo maar weg gaat. Het is niet zo dat op het moment dat je gaat slapen de temperatuur zakt tot een mooie 13 graden en het huis, appartement, blokhut of brug waar je woont in ene spontaan zakt tot de gewenste temperatuur. Het is dan ook warm en ja dat slaapt best rottig. Maar ja.. het is wat iedereen wilde. “Het is nooit lekker weer in dit kut land” lees je regelmatig.
Nou ik heb nieuws, dat is het wel en meestal in de zomer en meestal in Juli en Augustus en meestal is het dan een paar dagen warm en meestal loopt iedereen (nou ja veel) dan weer te zeiken dat het te warm is.. het is nooit goed 🙂 Ik ben blij dat ik niet verantwoordelijk ben voor het weer want ik zou van gekkigheid niet meer weten wat ik die rare Nederlanders zou moeten geven.

Dit hele verhaal gaat natuurlijk niet op voor hen die de pech hebben een medische conditie te hebben welke verslechtert met dergelijk warm weer, die kunnen er niets aan doen net als veel ouderen die slecht tegen de warmte kunnen.

Goed om me toch niet helemaal te vervreemden van het volk waar ik ook toe behoor heb ik besloten nu alvast te gaan zeiken over de weertypes die we nog mogen verwachten de komende tijd. Dan heb ik dat vast gehad en weet iedereen hoe ik er in sta.

Sjezus wat is het warm
Mijn god, ik kan niet slapen van de warmte
Kolere het is drukkend warm (ja dat is andere warmte)
Wat een schijt regen
Klote wind
Brrrrr het is fris
Nee he, sneeuw?
Gadver natte sneeuw 🙁
Christus hagel EN sneeuw?
Wat een koud klere weer, in andere landen hebben ze dat wel goed geregeld
Pfffffff alweer storm?
Die lentes bij ons he.. die zijn nat en koud…
Gisteren -10 vandaag +100 … kut weer
Sjezus het zou eens lekker warm worden zeg.
Pffff wat is het warm.

Zo dat zijn ze voor de rest van het jaar, ik ben ze kwijt. Nu tijd om 100 miljoen miljard foto’s te gaan maken met daarop de tijd, de plaats waar ik ben, mijn blote benen en de temperatuur.

Fijne dag en geniet van het weer.. of niet 😉

4 thoughts on “Weer het weer!

  1. Het is zo lekker, ik krijg zin in mijn vakantie. Pas in september en in Normandie. Ik hoop dat dit weer zo blijft tot oktober. De ventilator aan op de slaapkamer, maakt een hoop rotherrie, maar het is lekker koel. Mij hoor je niet klagen hoor…..

Reacties zijn tof.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.