Mijn dingetjes…

Vaderdag, vandaag was het weer zover. De afgelopen maand was de spambox van mijn mail al weer vol geboerd met reclame van God weet welk bedrijf om van alles te moeten verlangen voor vaderdag. Van haakse slijpers tot (mafkezen) een nieuwe Mac book pro.
Begrijp me niet verkeerd hoor zo’n gepoetste aluminium Mac book is best een leuk krijgertje en zal best gebruikt worden maar jezus het is vaderdag… geen 50 jarig huwelijk of 100ste verjaardag.

Vroegah hadden we dat sowieso niet. Wat een gelul zeg ik was weken bezig met knutselen, plakken, kneden, vormen, knippen en inpakken op school. Tong half uit de mond proberen in je netste handschrift een leesbaar “papa je bent een kei” op het papier te krijgen. En mijn vader vond dat geweldig.. Asbakken, stropdassen, zelfportretten en ander lomp in elkaar gekleide zut vulden zijn “trofeeën” kast.

En dan het ontbijt.. Beschuit en een half besmeerde boterham naast een half gekookt ei en een flauwe bak koffie. Dat allemaal op een geïmproviseerd dienblad en hop naar boven. De angst in de ogen van pa, als de dood dat de hele zooi scheef gekieperd onder de dekens verdween.. Maar oh zo blij.. Gewoon om de geste..
Nu moet dat anders. Hele ontbijtbuffetten worden voorbereid en de kinders en ouder staan weken van te voren in de keuken. En dan het liefst zo luxe en mooi mogelijk. Opdienen als in een sterren restaurant. En vergeet niet alle foto’s overal. Voordat vader überhaupt een blik en laat staan een hap mag werpen / nemen wordt het zorgvuldig geprepareerde dienblad met luxe voedsel vanuit elke hoek gefotografeerd.
Juiste lichtinval en de echte strebers maken er een mooie panorama foto van. En pas als er minimaal 86 vind ik leuks op zijn geplaatst mag pa een hap nemen.. Niet zonder ook uitgebreid gefotografeerd te worden…

Man man.. Wat een gedoe allemaal. Geniet gewoon van je vaderdag samen. Doe iets uit liefde en dan Is het goed. Ook zonder uitgebreid verslag over “ik heb de mooiste vaderdag verassing” Is vader (of moeder) dag een feest.

Naast mijn bed prijken keien, stropdashouders, kleiwerkjes, brillenkoker, en tekeningen.. En wat vind ik ze vet. Gewoon omdat het zo lekker simpel is en gemaakt met liefde. En kruimels in het bed van een heerlijke croissant, ei, aardbei en bak koffie. Hemel op aarde…

Ik vond bij het opruimen van het ouderlijk huis een paar jaar geleden bijna al mijn creaties die ik mijn vader heb gegeven terug. Bijzonder om te zien en te ervaren. En net als hem ben ik net zo trots en blij dat ik dat krijg.

Die Mac book pro komt wel voor mijn verjaardag :).

image

Ps foto van mijn vader en moeder toen ze trouwden. Tot de laatste dag samen waren ze eenvoudig maar donders gelukkig.

6 Responses to Vaderdagen

Reacties zijn tof.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share if you care
Archieven
Baklap2’s tweets


Copyright © 2012. All Rights Reserved.