Mijn dingetjes…

“heey Menno wat leuk datje belt, dank je wel… nee niet zo veel straks komen A en W en Tante U komt ook nog en S en L vanavond…”

Dat was ongeveer de opening van het jaarlijkse gesprek dat ik met mijn moeder op deze dag vaak had. Door de timing van de verjaardagen viel die van mijn vader (30-07) en mijn moeder (09-08) vaak in de vakantie. Vroeger vierden we eigenlijk altijd die 2 verjaardagen als we in Oostenrijk waren (land of choice van mijn ouders) .. en dan haalden we lekker gebak vers bij de bakker.. ’s Avonds lekker uit eten (jaja Bakkie aan de eeuwige Schnitzel met patat 😉 )… en toen we wat ouder waren een biertje op het balkon.

2 jaar geleden belde ik haar vanuit Frankrijk, ze was al niet heel goed meer en we spendeerde al best veel tijd aan haar om er voor te zorgen dat ze voldoende en gezond eten naar binnen kreeg…. Vanaf mijn terras op exact dezelfde camping waar ik nu dit blog schrijf belde ik haar op tijdens haar verjaardag. Zoals altijd vond ze het fijn mijn stem eindelijk weer eens te horen.. (terwijl ik haar minimaal 3 keer in die week gebeld had 😉 )… en de melding dat ze jarig was deed haar een beetje schrikken.. “is dat zo? .. oh god ja je hebt gelijk.. en hoe oud ben ik dan? “ Ik en mijn moeder mochten elkaar graag pesten en vaste antwoord was dan altijd “wat denk je zelf?” .. dat ging altijd goed tot dat moment… “eeuhh” zei ze…” 61?”…. ze werd 73 dat jaar..

Vandaag dus… 9 Augustus 2010… ik zit weer in Frankrijk op diezelfde camping… bellen kan niet meer… Voor haar is het een dag als gisteren als ze zich die nog kon herinneren.. 75 is ze inmiddels geworden.

Melancholisch denk ik terug aan al die leuke en gezellige vakanties die wij hebben gehad… want leuk waren ze altijd.. Meestal 2 keer een verjaardag … Vakanties met vrienden, broers, aanhang of gewoon ik .. alleen met mijn moeder… mooie zorgeloze tijden…

Ik denk dat ik vandaag gewoon een gebakje koop, vanavond uit eten ga en om 21:30 een koud biertje drink op mooie tijden en de verjaardag van mijn oh zo gewaardeerde moeder…

Gefeliciteerd ma…

X

13 Responses to Gebak…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share if you care
Archieven
Baklap2’s tweets


Copyright © 2012. All Rights Reserved.