Mijn dingetjes…

Muziek wat is het toch een mooi iets. Het gaat met je mee gedurende je leven. Elke periode in je leven knoopt zich vast aan de muziek die op dat moment om je heen klinkt.

Melancholie, troost, vreugde, goede en slechte herinneringen en sfeer. Alles hangt samen met muziek. De afgelopen dagen weer eens extra op gewezen door de uitzendingen op Radio2 die als thema de decennia hadden genomen. Voor mij het meest aansprekende waren de 70’s, 80’s en vroege 90’s.

Ik verbaasde me hoeveel ik eigenlijk nog wist van die tijden. Nummers, uitvoerenden en hele teksten kwamen naar boven borrelen uit de diepe krochten van het brein. Zonder enige moeite zing je de teksten mee, fonetisch of niet. Op meerdere momenten werd ik letterlijk terug gezogen naar mijn jeugd. De muziek liet me voelen wat ik toentertijd voelde ik dacht zelfs soms de tijd te ruiken! (kan ook iets anders geweest zijn daar wil ik vanaf zijn)

Brommers, examen, feesten, rijbewijs en mijn eerste echte liefde. Mijn leven tot nu toe is bijna helemaal te vatten in muziek die door de jaren aan mij is blijven plakken.

Zelfs mijn moeder die inmiddels toch wel heel erg ver weg is in haar ziekte (Alzheimer) kunnen we soms nog terughalen door oude liedjes te zingen of op te zetten. Ze zingt dan op haar manier mee en dat met hersenen die nagenoeg niet meer werken. En toch, toch komt de muziek weer terug.

Ik hou van muziek, ben geen kenner van “goede” muziek maar luister naar wat ik graag hoor en heb een brede interesse. Een goede tekst, een fijne solo of gewoon omdat je lekker mee kunt blehren er is geen definitie voor. Ben dankbaar dat er muziek is en dat ik de laatste tijd er heel veel mee te maken heb. Van dichtbij meemaak hoe ingewikkeld het is je “ding” te laten horen. Het heeft mijn visie op muziek wel verandert. Ik kocht al muziek maar dat is inmiddels nog meer geworden. Gewoon omdat een ander het mogelijk maakt mij te laten genieten en daar zijn of haar tijd in steekt. Dat mag best gewaardeerd worden in erkenning en een paar euro om brood te kopen. Want geloof het of niet, rijk worden van muziek is slechts voor enkelen weggelegd!

Muziek, de rode draad door mijn leven en ik weet van vele anderen! Ik hoop er nog heel lang van te mogen genieten!

6 Responses to Muziek, de levensader in mijn leven! (geïnspireerd door #radio2)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share if you care
Archieven
Baklap2’s tweets


Copyright © 2012. All Rights Reserved.