Baklap

Volgens mij 1 van de meest aan mij gevraagde dingen op het wereld wijde web is de waar de naam Baklap toch vandaan komt. Gelukkig mag ik in mijn eigen taal uitleggen want geloof me… in het Engels is het vrij lastig ;).

Anyway, het begon allemaal lang geleden. De Batavieren hadden net stelling genomen op de noordoever van de Rijn. Joannes de 3e was net klaar met po….sorry ander verhaal.

Baklap dus, thuis was dat een veel gebruikte uitspraak. Net alsof je iemand een maf of wous of dwaas noemt noemde mijn broer mij altijd een “Baklap”. Halverwege ’90 (zou ergens ’96 zijn geweest) kwam ik voor het eerst in aanraking met Internet. Via Netscape (wow) en EuroNet browsen op het Net via de snelle 14K4 modems….

ik dwaal af

Hoe dan ook ergens moest ik een keer registreren en dat werd Baklap gewoon omdat dat als eerste in me opkwam. Er zijn er vele nagekomen maar “there can be only one!”;)

Inmiddels redelijk vertegenwoordigd in de zoekmachines zeker in combinatie met mijn voornaam. Dus .. denk “wat een Baklap” en je weet waar het vandaan komt 🙂

That’s it, weer een geheim openbaar.. !

Menno

Ps, Baklap2 is gekozen .. omdat Baklap al bezet was.. Engels is een taal waar ik veel in communiceer en Baklap2 (vrij vertaald Baklap too ofwel Ook Baklap) was een logischer keuze… en het klinkt natuurlijk heeeel web 2.0 !! (dank @Photopersiflage )

One thought on “Baklap

  1. Geweldige keuze, in Utrecht als wij het over een Baklap hebben associëren wij dat met vlees wat niet gaar te krijgen is, meestal biefstuk. Ik vindt de keuze geweldig, en dat het al zo oud is.

Reacties zijn tof.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.