Twitter

En dan ben je in eens aan het twitteren. Inmiddels een maandje of wat (7 ofzo). Had al heel kort eens kennis gemaakt met twitter via een radio column van Herbert Blankesteijn op BNR. Het ging om de MARS rover die berichtjes zou sturen naar de aarde. Dat bleek uiteraard een persoon te zijn die “uit naam” van de rover twitterde. (surprise!)
Hoe dan ook, het was weinig interessant op dat moment en kon mijn aandacht niet vasthouden.

Een geruime tijd later weer eens gewezen op Twitter door een collega ( @fliktwit )en nieuw account aangemaakt. Baklap was al bezet en met een voornamelijk in het Engels communicerende Baklap was de naam Baklap2 al snel die van mij.

Deze keer wel meer geboeid doordat het aanbod ook groter was. Snel wat gaan volgen en gek genoeg kijk je eerst over de grens.Verre sterren en namen die je wat zeggen. Voor je het weet heb je er een stuk of 50 staan in je lijst.

Je timeline begint een beetje te leven en langzaam maar zeker ga je berichten lezen en volgen. Dan kom je in aanraking met het fenomeen Retweet (vertel door aan jou volgers berichten van mensen die jij volgt!) en daarmee kom je ook in contact met andere mensen.

Ik las ooit (volgens mij bij Erwin Blom @erwblo ) dat interactie werkte. In het begin voelt dat heel ongemakkelijk. Als je 2 mensen volgt die met elkaar in gesprek gaan kun je meelezen waar ze het over hebben. Als je kunt meelezen kun je je er ook mee bemoeien 🙂

Wat blijkt, het werkt… en het is gelijk het sterke aan dit medium (of andere social media) .. Je moet het onderhouden, er mee bezig zijn! Ik heb inmiddels al een aantal mensen via twitter leren kennen en ontmoet. Dat waren leuke prive aangelegenheden maar ook zakelijk gaat het inmiddels meer doen dan verwacht.

Meer later…

Menno

Reacties zijn tof.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.