De krant…

Jawel ik geef het toe, ik lees een krant. Zo’n enorm web 0.5 ding gemaakt van papier en bijzonder onhandig onleesbaar. Geen swipe naar het volgende bericht, geen rich media geen updates elk uur. En weet je? Ik vind het heerlijk. De geur van het papier, de inkt op je handen en een volle papierbak elke 2 weken.

Nou was mijn krant een heerlijk regionaal dagblad. Gewoon een redelijke goede krant, niet te gekleurd niet te veel lokaal en een redelijk brede visie op het nieuws. Maar zoals zoveel dingen in het leven was ook deze regionale krant niet in staat zijn/haar eigen broek op te houden en was het voortbestaan van de krant in gevaar. Overname kandidaat en uiteindelijke partij die het gedaan heeft, de Telegraaf Media Groep. Met veel bombarie is ons, de lezer, duidelijk gemaakt dat het karakter van de krant bewaard zou blijven.

Met de tijd zag je langzaam de krant veranderen. Berichten op de voorpagina werden de volgende dag stiekem nog eens herhaald op pagina 2 of 3. Er kwam een bijlage op Donderdag en een voor in het weekend. De prijs ging een beetje omhoog en de inhoud van de krant naar beneden.

Ik heb dit lang volgehouden maar las de krant al minder intens. De laatste maanden heb ik (met dank aan Jan Rot) een kwartaal abonnement van het Parool. Eigenaar… juist.. diezelfde groep. Dat was te zien. Met uitzondering op het regionale nieuws las ik in elke krant 2 keer hetzelfde verhaal. “Journalistieke” stukjes die werkelijk dropen van de commercie en daarmee de niemendalletjes probeerden te verbloemen. De lol was er af…

Vanmorgen was de druppel die de emmer deed overlopen, Obama afgestraft, ellende op de hele wereld en voldoende nieuw om een mooie voorpagina te maken. Maar wat deed “mijn”krant? Die plaatst een 1/4 pagina grote (overigens erg slechte) foto van Rene Froger in Carré! Niet alleen natuurlijk maar samen met zijn vrouw en geliefden. De kop spreekt “Genieten Rene Froger ziet Abraham” … need i say more?

Weet je ik heb helemaal niets tegen (ook niets met trouwens) Rene Froger want ieder zijn eigen huis en zo vind ik allemaal helemaal top! Maar zover ik weet hebben de bijdragen van Rene aan ons land er nou niet voor gezorgd dat we een beter leven hebben. Zouden we de Nobelprijs krijgen voor zijn Oeuvre?  Is de wereld een betere plek dankzij het feit dat deze man 50 is geworden? WAAROM? Welke eindredacteur dacht “goh, fuck de uitbarstingen, lekker boeiend dat Obama op zijn reet heeft gehad, doden en illegale uitzettingen in dit land en de wereld.. ik wil ECHT nieuws… waar is Froger? dat is pas nieuws!”

Ik ben naar de site gegaan en heb gezocht op “hoe zeg ik mijn abonnement op” de link die daar uit kwam was net zo briljant als de inhoud van de krant en was even inhoudsloos als de artikelen. Dan maar de oude web 0.5 telefoon er bij gepakt en de beste mensen opgebeld.

“Waarom ik de krant wilde opzeggen” vroeg de dame aan de andere kant. “vanwege de inhoud van de krant” antwoordde ik en oreerde nog even door over de geniale voorpagina van vandaag… De dame aan de andere kant gniffelde instemmend en zei zonder het te zeggen ook “verbaasd te zijn” met die kop. Het opzeggen verliep vooralsnog vlekkeloos en als alles meezit krijg ik een bevestiging binnen.

Jammer, een lange historie van zeker 20 jaar breek ik op… tijd voor wat nieuws en voorlopig doe ik het wel met de online versies van de diverse nieuwsbronnen.

6 thoughts on “De krant…

  1. Menno,

    Er zijn een aantal goede ktanten te weten; De Volkskrant, De NRC, en trouw. De rest is allemaal rommel.

  2. Heel herkenbaar, Menno. Op mijn krant, het Haarlems Dagblad, stond dezelfde foto op de voorpagina. Het is dat ik hem al opgezegd heb per 1 januari aanstaande, anders zou ik het vanmorgen waarschijnlijk gedaan hebben.

Reacties zijn tof.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.