Herfst…

Het is echt zo ver, de herfst is begonnen. Donkere en dreigende luchten vullen de landschappen. De bladeren gaan van geel naar een soort ondefinieerbaar bruin. De stoepen liggen vol en mijn hondje kijkt me smekend aan of ze ECHT naar buiten MOET.

De wind trekt aan en raast om het huis en mijn ongeschoren pannetje. Mijn petje waait met regelmaat af en een normaal gesprek voeren is nagenoeg onmogelijk. Een heerlijke tijd hoor ik ze roepen… jaja…

Het is ook een heerlijke tijd, lekker buiten in de wind en regen rondsoppen. De hond laten rennen en de kinderen uitlaten. Daarna lekker rozig het warme huis in enmet een kop warme chocolade melk op de bank gewenteld in een joggingbroek en lekker fleece vest (of is dat not done anno 2010?). Ja zo is het wel lekker en genieten. Als ik niet beter wist zou het zo een reclame zijn. Ik denk zelfs dat de herfst heel goed zou verkopen. Je praat over gezelligheid en een waaiende wind om het huis. Iedereen gaat er voor en vergeet spontaan de lekkere warme zomeravonden ergens in Juni.

Blijft het feit dat er nog een maandag, Dinsdag, Woensdag, Donderdag en Vrijdag over blijven want, noem me gek, mijn klanten zien me al aankomen in joggingbroek en fleecevest met een bak choco in mijn verkleumde en natte handen… Doordeweeks mot ik gewoon werrekeeuuuh!!

En dan die pokke regen, die rot bladeren en die verdomde ongehoorde irritante altijd blazende wind in je gezicht maken het komen van de een naar de andere kant nagenoeg onmogelijk! De NS loopt piepend en krakend weer vast in deze tijd, putten lopen vol van de bladeren en in elke straat is er wel iemand met grootheidswaanzin die met heel veel plezier zijn/haar “Turbo charged 4 kanaals 7.2 liter bladblazer” uit het vet haalt om de 4 vierkante meter te schonen van dat vieze blubberige natte bladerspul en geen notie heeft van het feit dat al die blader meuk in jouw tuin geblazen is.

Fietsers gaan massaal onderuit, de gemeentes rijden af en aan met veegwagens en de honden weten van gekkigheid niet meer waar ze moeten poepen omdat elk onderscheit (jaja die zag je aankomen he? Woordgrapje …. ) tussen stoep en plantsoen inmiddels verdwenen is.

Nee heerlijk die herfst echt waar het mag van mij best blijven en ook ik wil wel gedogen (dat is modern in deze tijd) maar dan pleit ik toch voor een regeling waarbij de herfst gewoon alleen lekker in het weekend valt. Liefst op Zondag en het liefst ergens tussen 12:00 en 15:00 zodat ik ook nog wat aan mijn dag heb.

Kijk uit naar de dag dat we weer discussie hebben over zout en uitgeblazen waakvlammen op de wissels van het spoor. De kraakheldere dagen en nachten die droog en koud zijn. De sneeuw die het landschap bedekt en dan de eerste sneeuwklokjes die voorzichtig al hoop geven op de lente…

One thought on “Herfst…

  1. Hallo Menno,

    Eigenlijk is het weer altijd goed. Het weer kan niet veranderen en komt zoals het komt.
    Het enige is of wij wel of niet van het type weer houden, het ligt dus niet aan het weer.
    Maar aan onze voorkeur.

Reacties zijn tof.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.