Deflfgauw…

Delfgauw, een man 37 jaar oud besluit dat zijn leven geen zin meer heeft… geldproblemen spelen hem dermate veel parten dat hij geen uitweg meer ziet. Hij bind zijn vrouw vast op het bed en neemt zijn 3 jarige dochter in zijn armen… daarna steekt hij het huis in de brand….

Als je dat leest lopen bij mij de rillingen over mijn rug. Wat bezielt iemand zoiets te doen? Hoe hoog moet je nood zijn als je een dergelijke beslissing neemt voor jezelf maar erger nog voor je vrouw en kind! Het is onmogelijk te peilen als je nog nooit in een dergelijke situatie geweest bent. Het is niet te veroordelen en niet te begrijpen … De vrouw heeft het overleefd en de man met zijn dochter zijn gestorven. Ik kan er niet bij… hoe ik ook mijn best doe … dat je jezelf van het leven beroofd is al moeilijk te verkroppen maar die keuze kan ik nog enigszins begrijpen maar je dochter.

Ben je dan egoïstisch? Ben je gevoelloos? Ben je gek? … Heel misschien was de man wel zo vol liefde voor zijn vrouw en kind dat hij echt dacht dat het beste was er uit te stappen. Wat moet de vrouw zonder de man en hoe onderhoud ze het kind? Dan maar allemaal samen naar hopelijk het hiernamaals.. daar hebben we geen slecht leven daar is het goed.

Denk er eens over na die laatste momenten voorafgaande aan een dergelijk drama… ik krijg er alweer de rillingen van.

Ik kan alleen maar hopen dat de vader ondanks zijn wanhoopsdaad zijn dochter met alle liefde die hij had heeft vastgehouden en moed ingesproken… 3 jaar oud…

Gruwelijke bericht…

One thought on “Deflfgauw…

  1. Djeumig Menno

    Het bericht is al zo heftig. De manier waarop je het hier schrijft komt binnen als een stomp in mn maag! Waanhoop doet gekke dingen met mensen inderdaad.

    X

Reacties zijn tof.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.