Racefietsen…

“Racefietsen op de rijbaan” kopt een artikel op de voorpagina van de Telegraaf vandaag. Voor diegene die het gemist hebben er schijnt een ware oorlog te zijn op de fietspaden in Nederland. Achteloze Spartamet rijders die 2 fietsen dik rustig genietend van de omgeving van A naar Beter fietsen worden geterroriseerd door racefietser. Als torpedo’s komen ze van achter aan en zo lang als ze kunnen proberen ze zich stil te houden. Op Lance Armstrong banden met Breuking derailleur en gevoerde teflon binnenveringspanners sluipen ze met ijzingwekkende snelheid de achteloze Spartamet rijder tegemoet om op het allerlaatste moment met een oerkreet de mensen zich rot te laten schrikken en er dan als een speer voorbij!… Leuk als je 10 jaar oud bent maar volwassen mannen en vrouwen op een fiets van minimaal 2000 euro en een zemenleren lap tussen de benen die dit doen zijn gewoon aso’s. “Oprotten de weg is van mij en jullie fietsen op mijn en vooral IN mijn weg… “ dat soort werk…

Inmiddels heeft de fietsenbond officieel gevraagd aan Demissionair Minister Camiel Eurlings of hij zou willen onderzoeken of de racefietsers niet op de gewone rijbaan moeten rijden. Op zich geen gek idee maar ik vraag mij af of dat wel ver genoeg gaat? Waarom op de rijbaan? Waarom moet de gemiddelde automobilist lastig gevallen worden met deze hardcore uitwassen van de maatschappij? Ik zie mezelf al zitten, nietsvermoedend handsfree te bellen in mijn Renault Megane Scenic (bouwjaar ‘97 rood) op we naar weer een tevreden klant terwijl ik stiekem van achter beslopen wordt door zo’n monster… net als ik mijn gesprek wil beëindigen en linksaf wil naar de Keutelstraat laat ie me de rambam schrikken en rij ik pardoes het rozenperk van huize “de laatste halte” aan god.

Nee ik ben voor eigen banen.. In Almere hebben ze dat al, daar zijn de busbanen aan de orde van de dag en dat werkt prima. Ik ben althans nog nooit door een stadsbus aan het schrikken gebracht terwijl ik door het pittoreske Almere manoeuvreer. Stel nou dat je ook een baan maakt voor racefietsen… lekker zoeven in het peloton samen met je andere aso maatjes .. kijken wie er als eerste een kopstoot durft te geven vlak voor de afslag naar de Vinkenteringstraat. Sterker nog ik zou bijna willen zeggen Camiel regel ook een baan voor Spartamet rijders.. die uitslovers die een beetje zweetloos je voorbij komen karren vriendelijk lachend terwijl jij de dood van de gladiolen in de ogen hebt en met halfzachte banden je versnellingsloze Urban bike de goal “de Greppenberg” op probeert te ploeteren. Hup gewoon op een eigen baan.. weg ermee..

Ik hoop dat het de Fietsenbond lukt want dan is er precedent geschapen en is de sky de limit. Spartamet banen, Urban bike banen, een baan voor de bakfietsen met en een zonder kinderen en als we toch bezig zijn gooi er dan ook nog maar een Gestolen fietsen baan tegenaan.

De supermarkten pakken we daarna aan, een baan voor de snelle jonge flitsende “ik koop als ik uit mijn werk kom nog even snel een bak biologische uiensoep” mensen, en een baan voor die rottige kinderwagens en krijsende op de grond liggende stampende kinderen en een rollator baan.. heerlijk wat zal boodschappen doen een genot worden. Minister Eurlings, demissionair of niet, laat die A1 vallen, weg met de verlengde en verhoogde A28 en opzouten met de aanleg van snelwegen naar door godverlaten streken in ons land.. hop door met de racefiets baan. Prioriteit nummer 1!
Zo doen we dat in Nederland.. Aso gedrag belonen door ze een status aparte te geven. Lost het probleem hier mee op? Nee .. aso is aso zo simpel is het.

6 thoughts on “Racefietsen…

  1. Helemaal mee eens. Ik roep altijd dat die mislukte Knetemannetjes moeten optieften naar Frankrijk. Daar hebben ze immers de Tour. Fanatieke hufters.
    Ja, ik ben het kwijt nu. Dank voor je verhaal! (en voor het feit dat je hier mag reageren) ;-))

  2. Was even op het verkeerde been gezet… wil je dat echt, maar gelukkig, het is jou treffende manier iets belachelijks te beschrijven…. Thanks for the laugh!

Reacties zijn tof.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.