Double dip…

Een term die in de financiële wereld aangeeft dat het niet fijn is dan! Hier is dat niet anders..

Vandaag Vaderdag, en dat is als vader een leuke dag. Lekker ontbijten en keutel cadeaus krijgen die ze zelf gemaakt hebben.. heerlijk… Het brengt me terug naar mijn eigen jeugd. Leuke dingen maken voor je vader en commercie was er eigenlijk nog niet zo bij. Het zijn deze dagen die me doen denken aan hoe mijn vader zich ooit gevoeld moet hebben 🙂
Helaas heb ik er geen meer.. in 1995 overleden toen ik 24 was.. de vaderdagen zijn daarna nooit helemaal meer hetzelfde geweest.

De rol van je vader is in mijn geval door niemand echt over te nemen maar als er iemand is in mijn leven die daar het dichtste bij kwam dan is het mijn schoonvader. 20 jaar delen we geschiedenis en 20 jaar lief maar ook zeker leed. Mijn schoonvader was (bewust was!) een uitgesproken man.. zei niet zo heel veel maar altijd wel dingen die er toe deden.
Een kleine man met en zonder baard met zijn passie de boot. Alles voor de boot.. ooit begonnen met een roeiboot en van boot tot boot uitgekomen op een mooie Doerak..

Helaas heeft de lieve man ook Alzheimer.. en een paar jaar geleden is de boot verkocht omdat het echt niet meer ging. De laatste jaren zijn met vlagen gegaan. Hij wist het eerder dan mijn moeder maar ging veel langzamer. De achteruitgang was bijna niet merkbaar (lees bijna!) .. met name handelingen gingen achteruit..

Nu.. vandaag.. denk ik terug aan afgelopen Donderdag waar ik ‘s nachts om 4 uur naar hun huis reed om een probleem te helpen oplossen .. ik denk aan de man die het ooit was terwijl ik kijk naar de echo die op het bed zit…

en net als ik weg ga en het ochtend licht opkomt roept hij een voor hem zo bekende grappige opmerking naar beneden.. en met een rare lach maar triest gevoel rij ik naar huis..

Straks even langs… sja.. Double dip ..

Menno

Reacties zijn tof.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.