Genieten

Er zijn van die dagen (ja de meest briljante openingszin na “sint en piet zaten te denken…”) dat je gedurende de dag inziet dat de dag anders is dan anderen. Natuurlijk Zondag is geen Zaterdag en gisteren is niet vandaag. Maar zoals de Engelsen zeggen (want die hebben wel mooie zinnen) “The devil is in the details”. Het zit hem in de kleine dingen zoals het weer of een mooie lucht. Op any other day (mooi he dat engels?) kun je daar van genieten. Je kijkt omhoog en inspiratie loopt door je lijf. Of je ziet je kinderen spelen in de sneeuw en een glimlach komt op je mond.

Vandaag is niet die dag…

Vandaag even niet, vandaag geen details geen mooie luchten geen mooie sneeuw. Vandaag is een grijze koude dag met veel koude sneeuw die het leven voor enkelen bijzonder lastig maakt. Buiten is het koud en de wind trekt aan. De handen voelen aan alsof je 3 dagen in de koelkast hebt geleefd en lachen is onmogelijk omdat bij de eerste beste beweging van je lippen in horizontale lijn er voor zorgen gaat dat de lip zich splijt in meerdere stukken.

Het is jammer als je ergens niet van kunt genieten. De kleine dingen niet ziet. Maakt een anders zo mooie dag donker en grauw. Waar je normaal je oudste ziet hangen op de bank alsof hij zijn geraamte heeft uitgedaan en zich als een leeggelopen zitzak over de bank drapeert zie je nu “gewoon” je zoon. Een gillende jongste die zijn hoofd weer eens stoot krijgt niet direct de troost die hij zou moeten hebben. De brede glimlach van je dochter die je aankijkt terwijl ze haar hoofd in sneeuw heeft bedekt gaat je voorbij.

Dus, kijk om je heen en doe het anders. Geniet van de kleine dingen! Koud? Ja dat klopt maar bij de meeste brand de kachel en is een kop warme drank nog wel te vinden. Sneeuw lastig? Ja maar sta eens stil buiten en luister naar de rust van de omgeving en het lachen van de kinderen die genieten van dat witte koude spul. Geniet gewoon vandaag van en mooie dag! Morgen doe ik wel weer met jullie mee!

Nou waar had ik die steen ook al weer gelaten… en belangrijker nog waar is de terrasverwarming!

4 thoughts on “Genieten

Reacties zijn tof.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.