Grip…

Weet niet of ik daar alleen in ben (nee Baklap geen vragen stellen waar je het antwoord al op kent!!!) maar soms worstel je met dingen waar je eigenlijk niet mee zou moeten worstelen. Maar het probleem is dat het “ding” wel met jou wil worstelen en je daarom ook niet alleen laat.

Het zijn de momenten in je leven waar je geen grip op hebt.. dat zijn er diversen en soms leuk en soms niet leuk. Iemand overlijd in je omgeving .. geen grip op.. iemand is ziek geworden .. geen grip op… maar bijvoorbeeld ook nieuw leven.. geen grip op (heb ik zelf mogen ervaren!) of die ene persoon die iets zegt tegen je op een moment dat je dat echt nodig hebt… geen grip op. De leuke dingen laten we ons graag overkomen en ervaar je over het algemeen als prettig.. onverwacht maar prettig. De nare of slechte dingen niet. Oh zo snel zeggen “we” waarom ik?

Nou ben ik alles behalve een controle freak maar kan erg slecht tegen geen grip hebben. Zeker als het om fundamentele zaken in je leven gaat (vul zelf in welke dat zijn!) .. Elke keer weer dezelfde vraag.. “en nu?” Zwartgallig ben ik ook niet (jaja een glas is half vol jaja zo een ben ik er .. ik beken) maar soms maakt het leven je het niet erg gemakkelijk. Ik steek veel energie in het zoeken naar grip op dat soort momenten. Iets wat je stopt van het afglijden in zelfmedelijden of depressief gedoe. Maar heeel af en toe.. is die grip even niet zicht- en of vindbaar…

Is grappig, ik hoorde gisteren mijn vader in mijn hoofd zeggen “weet je .. als er ergens een deur dichtgaat.. gaat er ook wel weer ergens één open..” Kristal helder in mijn hoofd.. alsof hij er nog steeds was 🙂 en net realiseerde ik me in ene dat ik stiekem en heel onverwacht met die gedachte weer een klein beetje van die grip heb gevonden. dat heeft “die ouwe” 15 jaar lang al niet meer onder ons goed gedaan! …

Morgen 30 Juli 2010 zou hij 76 geworden zijn… en meer dan ooit mis ik die man waar ik ooit zo tegen ageerde.. en later zo enorm respecteerde!

mis je..

Menno

4 thoughts on “Grip…

 1. Lieve Menno… Wat mooi dat je toch steeds weer deze gedachten met iedereen wil en kan delen. Respect voor, dat weet je! Print die tekst uit: weet je .. als er ergens een deur dichtgaat.. gaat er ook wel weer ergens één open… Hang het boven je bed, je bureau, aan de koelkast… En vergeet het nooit!

  xxx

 2. Je hebt me weer geraakt met je mooie blog.

  en meer dan ooit mis ik die man waar ik ooit zo tegen ageerde.. en later zo enorm respecteerde!/p
  pmis je../p

  sorry voor kopie tekst, van jou gedachten.

  #grip

 3. Ik leef met de theorie voor een leven komt een leven. Ik merkte dat als er iemand wegviel er ergens in de kennisenkring weer nieuw leven kwam. En zoals Bram Vermeulen ooit zong “Dood ben ik pas als jij mij bent vergeten” dat is een mooi uitgangspunt.

Reacties zijn tof.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.