Ik heb verstand van…

een blogje louter ter discussie 🙂 en in de categorie #durftevragen ..

Ik heb verstand van het werken met Video en Audio.. dat betekend in mijn geval dat je mij kunt vragen hoe een Avid werkt. In de meeste gevallen kan ik je ook vertellen hoe je fatsoenlijk audio op kan nemen en wat een XY opstelling is.. (nee niet gaan doen nou . :P).. maar dat is allemaal techniek… Wat ik niet kan is vertellen of een montage die iemand maakt mooi is of niet.. .. ik kan wel kijken naar de technische kwaliteit, de manier van cuts and pace en rythem maar that’s it. Of het mooi is blijft een kwestie van smaak en meer niet..

Dat gezegd hebbende kun je dit natuurlijk gelijk doortrekken naar zaken als kunst of muziek of …. daar kun je toch geen verstand van hebben? Je kunt feiten kennis hebben.. en die feiten opsommen als je dat gevraagd zou worden. Maar verstand er van hebben kan toch niet?
Ik hou van AC/DC en mijn meisje vind dat herrie.. ik hou incidenteel van Opera.. Meisje niet.. zij vind John Mayer leuk.. ik te zoet enzovoort enzovoort.. volgens mij is dat smaak.

Dus.. als je zegt “ik heb verstand van..” wat bedoelen we dan?

Ik geloof wel in het principe dat er mensen zijn die in staat zijn er over te praten maar verstand er van hebben blijft een raar feit. Recalcitrant als ik ben ga ik juist naar die films die vergruist(d)(dt)(tt)(??) 😉 worden door de mensen die daar verstand van hebben… en daar heb ik soms geen gelijk in 😀

Nou ja.. hoe dan ook, over smaak valt niet te twitteren (red. dank aan @LinArt voor die afsluiter!) 🙂


Menno

ps, ik vind Kane prima muziek 😉

PPS, dit is dus geen dis naar mensen alleen mijn mening! Ik lees graag en hoor graag wat een ander er van vond en that’s it.. oordelen over smaak kan denk ik niet.. vind ik 🙂 mijn mening… no dis..

Reacties zijn tof.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.