Ik heb verstand van.. deel 2

Ik wilde jullie deze niet onthouden 🙂

Van @Sietske15 naar aanleiding van de andere blog..

“Ik lees trouwens net je blog, ;heb vandaag op school nog iets gehad om over na te denken, let op, komt ie: ‘Bijna niemand beleeft wat zijn/haar zintuigen waarnemen. De waarnemingen worden altijd gekleurd door leeftijd, opvoeding, aanleg, omgeving, enz. (Milan Kundera) daar heeft je mening dus ook mee te maken”

Helemaal waar!

Ik wilde nog aanvullen dat “kennis van _____” iets wat met smaak te maken heeft niet echt kan. Wat wel kan is een analyse maken of een recensie. Omdat ik zeg dat ik het niet boeiend vind als iemand zegt dat een auto slecht rijd of een zanger slecht zingt of dat rood een lelijke kleur is wil nog niet zeggen dat je daar niets over kunt zeggen.

Neem de recensie van Caro Emerald door Pierre Oitmann ( http://bit.ly/dq9RHA ) .. ik ben het zeker (en regelmatig) niet eens met Pierre (@Audiotist )  als het om maatschappelijke zaken gaat maar vind dat de meeste recensies die hij doet zakelijk en compleet zijn. Feitelijke kennis gecombineerd met vergelijkingen en luisteren geeft een sfeer van een artiest,plaat of optreden. Uit die gegevens ben ik meestal in staat een mening te vormen of ik het de moeite vind daar verder naar te luisteren of zelfs te kopen.. dat is nou wat ik bedoel. Zonder smaak in aanschouwing te nemen toch proberen over te brengen hoe iets klinkt.

Nou ja.. hoe dan ook blijft een kwestie van smaak 🙂 

En ik heb net anonieme reacties uitgezet, niet omdat ik dat wilde want ik vind het eigenlijk heel leuk om wat te horen maar meer uit frustratie. Iemand die een extreem negatieve reactie achter laat en dat doet zonder naam is laf.. laf om aan te tonen dat hij/zij het inderdaad beter weet. Typisch geval van de beste stuurlui staan aan wal. Ik ben helemaal voor kritiek want ik geloof heilig in het feit dat indien juist ingezet je hier aanzienlijk beter van kunt worden. Maar verwacht dan wel gefundeerde kritiek en geen bash die nergens over gaat.
Die reactie heb ik dus ook lekker weggehaald 🙂 heerlijk om anonieme nietszeggende bronnen de mond te snoeren.. zouden we in het echte leven ook wat vaker  moeten doen 😉

Tot zover mijn kleine stukje reactie aan 1 van mijn lezers.. hoop graag met je in discussie te gaan als persoon tot persoon… ik ben hier .. 🙂

Menno

Reacties zijn tof.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.