Nekklachten…

Ik ben gek op mensen, ben gek op observeren… gewoon kijken wat iemand doet. In de stad, de file of gewoon op straat … ja kijk die peutert zo diep in zijn neus dat als hij hersenen heeft hij die nu inmiddels bereikt heeft…. aahh dat paartje daar.. zo verliefd.. zal vast zijn eigen vrouw niet zijn … Hmm.. een kale met een donkere jas.. wie gaat hij in elkaar slaan..

Nee serieus het is leuk, geef mij een luie stoel op een mooie dag op het Damrak en ik ben gelukkig.. Maar van alle dingen die ik graag zie vind ik de mensen die nekklachten krijgen het leukst.

Je kent hem wel, hij loopt nonchalant over straat, schijnbaar succesvol en heeft een doel. Rechte stappen en kin omhoog.. de man is ergens geweest en is op weg naar meer. Misschien wel een hersenchirurg die net een succesvolle operatie achter de rug heeft van iemand die met zijn vinger via de neus vast zat in de frontale lob… Of een makelaar die net dat huis van een miljoen heeft kunnen slijten aan een gezin dat er 2 miljoen voor heeft betaald of de grote man die net heerlijk heeft uitgehaald naar zo’n introverte nietsbetekenende man en hem op geheel eigen wijze lager heeft getrapt dan je een kakkerlak zou aandoen alleen maar om zichzelf superieur te voelen … zo’n man… je kent ze wel …

Ze lopen lekker en zijn goed gemutst… hebben alles wat ze nodig hebben.. geflankeerd door een prachtige dame flaneren ze over de stoep… maar dan let je op… en als je goed kijkt zie je dat de man nek oefeningen doet. Eerst denk je “sjezus wat ziet die man dat jij ze nek zo verdraaid??”.. en dan kijk je waar de man naar kijkt.. zonder enige twijfel zul je zien dat het onderwerp van aandacht een andere vrouw is (de zeer gewaardeerde mensen die liever hetzelfde geslacht zien daargelaten.. ja homo’s ja.. sjezus.. laat me nou ook eens proberen iets netjes te omschrijven… duhhh) … niet een keer maar elke keer…. ze kijken soms naar de persoon die hun flankeert maar als een geoefend netwerker op een feestje die tijdens een gesprek met jou al een volgende potentiële klant aan het spotten is weet hij zijn blik telkens weer op een nieuw onderwerp te focussen…

Ik heb het wel eens geprobeerd.. serieus geprobeerd… ik had aan het einde van de dag geen nek meer over. Wellicht had ik ook niet op een mooie zomerdag het damrak moeten afwandelen maar goed dat terzijde ik had een enorme stijve nek. Hoe doen die gasten dat .. dag in dag uit.. nek links.. nek rechts.. het zijn betere uilen dan mijnheer de uil zelf! …

Ben je dan zo ontevreden met wat je loopt? Is nekdraaien het nieuwe fluiten? of is het een samenzwering van de United Club of Fysiotherapeuten?

Ik weet het niet… ook ik kijk wel eens rond en geniet dan van de mensen (en ja ook wel van die wonderschone die er soms loopt) maar het feit dat die mensen zelf niet eens meer in de gaten hebben dat ze eerst de cup maat bekijken voordat ze de persoon een blik waardig gunnen dat is vrij ernstig.

(red: hier stond een verhaal over normen en waarden maar dat is weg gecensureerd door de redactie die toevallig bestaat uit 1 man die dit stukje schrijft…)

Dus, let er maar eens op.. kijk maar eens rond en zie die mannen kijken.. ik beloof je ze zijn er veel in het wild en binnen een paar minuten tel je er minimaal 2 (er vanuit gaande dat je niet in een godverlaten stuk niemandsland woont of in Limburg!) ..

Menno

Reacties zijn tof.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.