Passie…

Wat is passie toch een mooi iets.. Het is een gevoel een manier van doen .. een iets… maar ondanks dat het een iets is herken je het gelijk. Je ziet wanneer iets met passie gebeurt. Ik was vandaag te gast bij de start van het nieuwe Album van Erikah Karst .. althans bij de start van de opnames. Het proces er voor is al een tijdje bezig.. Teksten, ideeën, muziek… en het onvermijdelijke budget vergaren. Maar vandaag kwamen de eerste wegen bij elkaar.

Bij SoundVision in Arnhem zit George.. en George is er één met passie… Rustig, bedaard maar met passie. Geen haar op zijn hoofd die er over denkt om een microfoon minder te gebruiken als dat beteken dat het “soundje” daar minder van kan worden. Overheads, directs, groot en klein membraam en Ambiance mics.. alles staat er … En het is geen kunst om veel microfoons te gebruiken hoor.. dat is makkelijk.. maar ze juist inzetten dat is heeeeeel wat anders. George kan dat.. ik wist het nog niet maar ik heb gezien.. hij kan dat.. Stiekem heb ik het aangekeken… mijn hart is een audio hart.. ik kom uit audio ik hou van audio.. en helemaal van mooi audio 🙂 ..

Beluisteren tracks

Martijn, Benno, George, Erikah en Rene

Vandaag als eerste 8 nummers indrummen.. Martijn Bosman was de held van vandaag. Ik zeg Venice, Kane, Guus Meeuwis.. en dat zijn er maar een paar.. daar drumt Martijn.. en vandaag begreep ik waarom. Martijn komt binnen gaat luisteren naar de muziek en stapt achter zijn set. Samen met George maken ze de sound… en hij begint.. knallen.. subtiel… rifje… break… meedenken en beter maken.. Luisteren naar de muziek… mee gaan met de muziek en snaar maar dan ook snaarstrak drummen.. Passie en ervaring straalt er van af. Creatief bezig zijn en je uiten.. prachtig om te zien.

Martijn Bosman indrummen voor Album Erikah karst

Martijn Bosman

Martijn Bosman

Martijn Bosman, Erikah Karst

Daar om heen draait Erikah, … het is haar ding.. het is het moment waarop de eerste contouren worden gezet. Je ziet dat ze er blij is geworden.. voetje tapt mee… handje klapt mee… mond zingt mee… Ogen glimmen… passie!

De eerste stappen zijn gezet.. Bas, gitaar, hammondorgel koortjes en zang.. alles komt bij elkaar. Het was een bijzondere ervaring om hier bij te zijn.. ik voelde de energie stromen.. mijn hart ging harder kloppen.. waarom.. waarom heb ik ooit audio vaarwel gezegd?… Nooit te laat? .. wie weet..

Opnames Martijn

Opnames indrummen Martijn

Ik kan niet wachten tot de volgende dag dat ik er weer omheen mag draaien met camera … aanwezig zijn bij creativiteit, ervaring, vakmanschap en passie… en damn.. wat wordt dat een lekker album 🙂 .. (jajajaja ik ben niet helemaal onbevooroordeeld .. ik weet het 🙂 )

Alles komt samen...

De contouren zijn gezet!

2 thoughts on “Passie…

  1. heeeeeeeeeeeerlijk om te lezen!! Passie… het is een energie, het geeft energie, de energiew komt in de ruimte, de energie komt op het album. Kan niet wachten!

  2. Kan me heel goed voorstellen dat je een fantastische dag hebt gehad! Waarom ga je hier niet mee verder? Je vindt het zó léuk!

Reacties zijn tof.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.