Roken…

Ruim een jaar geleden besloot ik te stoppen met roken… dat was een beslissing die al heel lang genomen had moeten worden 🙂 .. (lees de blogpost over hoe dat ging) ..

Enfin.. 1 jaar en 1 maand rookvrij dus.. en daar was de Eindhoven Tweetup 🙂 Gezellig met Ed Struilaard, Jodie Kean, William Finta en Sandy Dane als optredens.. allemaal mensen die ik al eerder gezien had of gesproken op twitter. Ook waren er heel veel leuke tweeps die we voor het eerst ontmoete 🙂

Het was gezellig en voor dat ik het wist had ik om dubieuze redenen een pakje sigaretten gekocht. Bri rookt af en toe nog wel eens een sigaret en ach.. ik dacht lekker 🙂 Dat was eigenlijk helemaal niet zo.. ik rookte amper over mijn longen want het was niet weg te hakken! .. maar goed.. de teerling was geworpen! (zoooo das ff strak Nederlands 😉 )

Voor dat ik er erg in had begon ik weer te roken.. zo maar.. ruim een jaar niet gerookt en dan in ene wel.. wat is dat toch? Er was een WK en had best veel stress in mijn prive.. en dat alles waren mooie redenen om weer te roken..

Vorige week toch maar weer besloten er weer mee te kappen.. Het voelde niet goed en had weer koppijn, pijn in de keel en gewoon een smaak in mijn mond die viezer is dan het befaamde dode vogeltje in den monde 🙂

Het voordeel is dat ik eerder gestopt ben en weet wat ik kan verwachten.. het roken was nu veel korter (slechts een kleine 13 dagen een paar sigaretten) maar het viel me ernstig tegen dat je toch weer die lijdensweg door moet..

Kappen met roken.. het is en blijft lastig en de mens valt zo snel weer terug in oude gewoontes. Doe het niet.. want ook een 2e keer stoppen is lastig en vervelend!

Menno

2 thoughts on “Roken…

  1. Ai, dus toch gezwicht… balen joh…. heel veel sterkte dus nu maar weer… cold turkey blijft toch het beste!
    gr. Marinka

  2. Ik ken je gevoel Menno! Ben inmiddels een jaar of 9 gestopt maar stak onlangs op een feestje zomaar een peuk op. Gatver wat was dat vies 😉

Reacties zijn tof.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.