10 jaar later…

Vandaag is wel een bijzondere dag voor mij. Ik zit vandaag op kantoor bij een klant. Deze klant is een hele bijzondere klant want het is de eerste klant van wat nu ons bedrijf is.

Het is 10 jaar geleden en ik ben actief geluidsman. Werk me lekker een einde in de rondte als geluidsman, struin de wereld af gewapend met microfoon, mixer en leuke teams. Maar het is best een zwaar vak en aangezien ik graag het beste wilde bereiken was “zenderen” nooit echt een optie en “hengelde” ik alles. Dat was nogal een aanslag op de rug en het vermoeden dat ik dit niet tot mijn 65 zou kunnen doen was redelijk snel geboren.

Nu was de klant waar ik vandaag zit al heel lang een opdrachtgever. Ik deed mooie documentaires voor ze, inhoudelijk interessante programma’s met heel veel leuke mensen. Totdat ik in het pand was voor een bespreking en ik een manager tegen het lijf liep. Hij had een stuk geschreven over de facilitaire dienstverlening en mogelijkheden binnen zijn organisatie.. deze bleken niet optimaal (en dan ben ik heeeeeel genuanceerd) te zijn. Hij sprak mij aan en vroeg mij vrij snel op de man af of ik eens mee wilde denken met de technische kant van dat verhaal…

Enfin om een 10 jaar lang durend verhaal wat in te korten.. ik heb samen met hem een plan opgesteld en ben gevraagd te effectueren. In eens was ik iemand met een bureau en een dagelijkse taak..  Geen geluid meer, geen cowboy leven maar netjes van 9 tot 5.. (althans.. soort van 😉 ). Ik heb daar ruim 3 jaar besteed aan het opzetten van een facilitaire afdeling voor techniek en productie vraagstukken.

10 jaar later hebben we een strak georganiseerde afdeling lopen die facilitair en digitaal zijn mannetje staat. Van de oude werkzaamheden die ik ben gestart is niet veel meer over. Alles gaat tegenwoordig met bits en bytes en Betacam SP en Digi Beta zijn werkelijk verleden tijd. !0 jaar later is ons bedrijf inmiddels niet alleen meer ik.. dat zijn er meer en allemaal leuke mensen. 10 jaar later helaas geen gefreubel meer maar serieuze taak om omzet te draaien en kosten te reduceren.. 10 jaar later is het stiekem iets minder leuk voor mij geworden 😉 (klaag niet trouwens!!!)

Vandaag is mooi.. ik val in voor een werknemer die gedetacheerd is hier de laatste jaren en zit op een plek die me heel bekend en dierbaar is maar zie werkzaamheden die ik niet meer 1,2,3 herken 🙂 Lang leve de vooruitgang..

Ben wel trots dat we 10 jaar later nog steeds deze klant 5 dagen per week mogen bedienen.. !

Menno

6 thoughts on “10 jaar later…

  1. goed verhaal! levensloop die je nooit verwacht natuurlijk! iets om trots op weer te kijken later!

    Theo

Reacties zijn tof.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.