Twitter koppelen aan sociale media sites.. wel of niet?

Had laatst een leuke discussie over het gebruik van twitter en de koppelingen naar en van diverse media. Dat kan, mits goed ingezet, erg krachtig zijn. Een voorbeeld is het gebruik van feed feeders aan twitter. Dit blog dat ik nu typ zal straks automatisch worden getwittert voor me. Ik heb vooraf ingesteld wat daar voor moet komen te staan en welk gedeelte van het bericht getwittert wordt.

Dat is een manier van gebruiken, de blog post krijgt de aandacht die anders verloren zou gaan. Ik gebruik nog een koppeling en wel die van Mobypicture. Alle foto’s die ik daar plaats komen ook op mijn Hyves en ook op mijn flickr account. Op die manier maak ik per direct backups en geef ik meer mogelijkheden weg om te delen.

Wat je ook heel veel ziet gebeuren is dat de tweets van mensen gedeeld wordt met bijvoorbeeld Hyves, Facebook en Linked in. Nou is daar op zich niks mis mee maar toch heb ik daar persoonlijk wat reserveringen over.

Stel je bent een heavy Hyves gebruiker en het hele Twitter geneuzel is je of voorbij gegaan of je kent het niet. Je bent vrienden met een aantal mensen en daar deel je lief en leed mee door plaatsen van www’s, foto’s en krabbels. Ik heb bij mijn hyves gebruikers best een aantal mensen die hun twitter account gekoppeld hebben aan de Hyves wat er voor zorgt dat elke keer dat iemand een tweet doet deze zichtbaar is als www op hyves. Op zich is dat geweldig.. lekker makkelijk 🙂 in 1 keer veel bereik…

maarrrrrrrrr…

ik ben die gebruiker die geen idee heeft van twitter.. ik zie dat bericht op Hyves en denk dat is leuk 🙂 en reageer daar op. Dat is leuk om te doen en geeft interactie aan de relatie. Zeker met gebruikers die net even iets bekender zijn is dat geweldig! Maar dan… die hyver geeft geen sjoege.. helemaal niets..  Ok dat kan gebeuren.. niets aan de hand 🙂 maar.. als dat een paar dagen zo doorgaat is de lol er snel van af en stop ik helemaal met reageren.. wellicht grijp ik wel naar het zwaarste middel en “ontvriend” ik die persoon!

Het is een keerzijde van het plaatsen van twitters op sociale netwerken. Ik ben zelf van mening dat er voor elke medium een plaats is maar dat je niet perse elk medium altijd en elke keer moet volpompen met Tweets… Zet er liever info op die geschikt is voor het type “vriend” dat je daar hebt.

En als je dan al die tweets deelt op die manier probeer dan de linked accounts echt te bekijken en te beantwoorden! Althans als het onderhouden en uitbouwen van je relaties en vrienden een doel is 🙂

Menno

7 thoughts on “Twitter koppelen aan sociale media sites.. wel of niet?

  1. Haha heb net geprobeerd mijn tweets zichtbaar te maken op Facebook 😉 Ziet er eigenlijk gewoon níet uit! Allemaal losse opmerkingen, waarvan iemand op Facebook niet weet waar het over gaat inderdaad. Dus die link gaat weer weg.

  2. En wat dacht je van steeds tweets dubbel te moeten lezen? Eerst op twitter en dan nog een keer op Hyves van vrienden die je ook volgt #fail

  3. Ik ben niet zo’n voorstander van het koppelen…een medium als twitter vind ik heel anders dan Hyves. Op een enkeling na -er zijn een paar twittervolgers binnengeslopen – zijn de Hyves vrienden mensen die ik echt (goed) ken en die hebben meer toegang tot privé zaken (fot’s) dan de (oneerbiedig) “Jan-en- Alleman” die mij via Twitter kunnen volgend. Ik gebruik de diverse social media daarom heel verschillend, voor alles is een platform maar wel het juiste gebruiken.

  4. Menno, ben het geheel met je eens niet alles koppelen, het wordt erg vreemd, had een periode een koppeling twitter, Linked Inn, kreeg daar van de goeroes ook de tip dit niet te doen, kreeg inderdaad van de fervente Linked Inn volgers opmerkingen van wat ben je druk of zo, er komen een hoop zaken op twitter die daar echt niet horen.

Reacties zijn tof.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.