Samen op pad!

Gisteren was de finale Nederland – Spanje van het wereldkampioenschap voetballen.. voor “the sake of history” zal ik verder niet vertellen dat we met 1-0 verloren en weer 2e werden op een wk ;)…

Anyway, ik wist vorige week al dat ik niet thuis ging kijken. Het leeft niet echt thuis zeg maar.. is geen probleem vind ik goed πŸ™‚ ieder zijn ding. Maar mijn oudste (Menno Jr of gekscherend vaak Mini Bak genoemd) wilde wel heel graag kijken. Vragen op twitter of er een plek voor een voetbalwees was ergens in Nederland gaven vele antwoorden om te kiezen (ja er zaten ook serieuze antwoorden tussen :P)

Het werd.. Gieten.. .. wat zegt u? jaja Gieten! .. ik geef toe ik had er ooit wel eens van gehoord (krijgt nu een hele lange neus!) maar kon het niet een twee drie plaatsen πŸ™‚ Maar ik hoorde goede berichten en was van harte welkom! Waren leuke optredens, Radio Drenthe en een grote tent met.. jawel scherm,leuke mensen EN drankjes!.

Gieten is best een stukje rijden vanuit Hilversum, zeg maar een kleine 2 uur dus je moet er wel wat voor over hebben πŸ™‚ Ik zag het als de uitgelezen kans om met Mini Bak op pad te gaan.. vader zoon dingetje.. een mannedagje πŸ™‚ .. Mini vond het een top idee en riep volmondig ja!

Zondag 17:00 uur.. oranje gekleurd stappen we samen in de auto… stukje A27, A1 en dan een heeeeeel stuk A28 … Het was ook pas na 35 minuten dat Mini vroeg .. “hoe lang nog?” πŸ™‚ U die kinderen op de een of andere manier in het leven heeft kent deze vraag maar al te goed! Hij kletst me de oren van het hoofd.. over voetballen over auto rijden over zijn school en het aanstaande kamp… Het kan me niet lang genoeg duren deze rit πŸ™‚ De onvermijdelijke McDonalds staat op het programma en in de auto eten we de McDrive aangeleverde burgers en patat op πŸ™‚

Aangekomen in Gieten is het gelijk goed.. Mini vermaakt zich al snel prima en Maxi trouwens ook πŸ™‚ In de grote tent met Ben en Jerry’s in de hand kijken naar het voetbal.. de saamhorigheid van de mensen.. de gekkigheid en het gezellige feest.. alles draagt bij aan een top dag!!! Mini vermaakt zich uitstekend en daardoor ik ook!

Even tussendoor viel me gisteren weer eens op wat ik als “stedeling” eigenlijk mis.. de openheid en vertrouwen van mensen in een wat kleiner dorp is bizar.. alles staat open en alles is Β steelbaar .. doe je dat in Hilversum gebeurt dat ook.. daar schijnbaar niet.. jammer dat het zo opvalt .. dat betekend dat het ongewoon is geworden voor mij.. maar dat terzijde..

Na de wedstrijd is Mini nog vol adrenaline en suiker πŸ™‚ hij kletst de oren nog steeds van het hoofd en neemt afscheid van zijn nieuwe vrienden πŸ™‚ Samen stappen we in de auto om 23:30 met 2 uur voor de boeg…

Het is bij afslag Lelystad op de A28 dat Mini de strijd opgeeft en zijn hoofd op mijn schoot legt.. zijn laatste woorden voordat we thuis zijn waren.. “ik heb een fantastische avond gehad papa…” en het is dat moment dat voor eeuwig zou moeten blijven… mijn Mini πŸ™‚ .. toppertje πŸ™‚

Mini Bak #wc2010

Pony Gieten #wc2010

Menno

2 thoughts on “Samen op pad!

  1. aaahaha dat is ik moet geduld hebben, had nu twee dannig overstuurde mannetjes van 6 in de woonkamer voor de tv maar over een jaartje of wat….
    wie weet schrijf ik dan ook zo’n blog alleen dan als mama zonen ding

Reacties zijn tof.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.