Slapen…

Een eigenschap die mij intrigeert (en dat is een ander woord voor irriteert!) is slapen… Ik weet nog goed dat toen ik een kleine mini bak was ik zonder enig probleem kon slapen. Ik wilde nooit slapen maar als ik er dan in lag dan ging het gewoon. Ik sliep nooit lang zeker niet in het weekend.. voor een uur of 1 in de middag was ik er wel uit…..

Lekker stappen, Donderdag beginnen.. Vrijdag nog even werken en dan Vrijdag Zaterdag en Zondag.. hoppa.. feest 🙂 … en de tijden er tussen.. slapen.

Frustrerend is het te ontdekken dat dit niet meer zo makkelijk gaat. Sowieso slapen is een hel .. in slaap komen is ingewikkelder dan 37 Sudoku puzzels blind en zonder handen oplossen binnen 27 minuten… Draaien, zuchten.. warm.. koud.. linkerzij.. rechterzij… rug.. buik.. zucht.. puf .. steun.. en dan maar weer plassen.. aarrgghhhh..

En wat is dat toch met hen die gaan liggen en slapen? Al staat de wereld op instorten.. hebben Nick en Simon verteld dat ze in het Swahili gaan zingen en verteld Jannes dat hij nog minimaal 40 jaar in het Nederlands doorgaat.. (niets tegen Jannes trouwens!) ze gaan liggen.. draaien 2 keer en .. zzzZZZzzz weg.. boompjes zagen in een ver land…

met verbazing kan ik dat aanzien HOE DOEN ZE DAT? … Mijn gemiddelde nacht is rond de 3 a 4 uur.. en dat is gewoon niet genoeg. Het gaat wel hoor.. maar je merkt dat je niet optimaal bent. Snel geïrriteerd, weinig incasseringsvermogen, slechte concentratie en eetlust.. Ik ben inmiddels maar op zoek naar alternatieven 🙂 Zonder pillen graag.. ‘s Avonds een extra lange ronde met de hond.. uurtje door weer en wind lopen.. en daarna nog even lekker lezen in bed. Het helpt een beetje maar niet voldoende..

Dus bij deze .. wie kan mij het geheim vertellen dat sommige meester hebben gemaakt en dat er voor zorgen kan dat liggen ook gewoon slapen is? .. Hoe doen “jullie” dat? En nee dat met hamer, veel drank en pillen via internet heb ik al geprobeerd .. en nee daar zie je niets meer van.. meestal…

De beste tip krijgt als beloning .. eeuuhh mijn voorraad pillen via internet.. (nee niet die blauwe!.. die zijn voor mijn opa…. !)

18 thoughts on “Slapen…

 1. Je hoofd leeg maken en schudden met je onderkaak wil weleens helpen. Het denken proberen uit te zetten en je wentelen in rust,In gedachten lig je op een heerlijk strand met een prachtige mooie blauwe zee en voordat je het weet slaap je,als een roosje:-))
  Annafrancina de schone slaapster:-))

 2. melatonine tabletten, ja menno ik weet het zijn pillen maar , nu komt het, melatonine is een lichaamseigen stof die er voor zorgt dat je slaperig word en dus kan slapen te koop bij elke drogist.
  Werkt voor mij als ik bijvoorbeeld nachtdienst heb gehad

  • Melatonine is inderdaad een veel gehoorde oplossing Fred.. heb het ook geprobeerd.. gaf me helaas niet wat ik zocht al hielp het wel wat .. wie weet nog een keer proberen 🙂

 3. Ontspannen is het toverwoord, maar daarmee vertel ik je waarschijnlijk niets nieuws.

  Wat mij vaak wel helpt is goeie ademhalingsoefeningen. 5 seconden door je neus inademen naar je buik, vervolgens 8 seconden uitademen via je mond. (wel eerst je tanden poetsen als er iemand naast je ligt). Dat doe je een aantal maal. Door de concentratie op je ademhaling maak je je kop leeg.

  Andere methode is (evt na de ademhalingsoefening, met je ogen dicht, 5 geluidjes in je omgeving één voor één benoemen in je hoofd. Je begint met één, dan nog een keer de eerste met een tweede erbij etc. (1 – 12 – 123 – 1234 – 12345 – 2345 – 345 – 45 – 5) Ook hier geld weer dat je door de concentratie andere (stress) gedachten uit je hoofd zet!

  Je kan het!!!

  Succes ermee

  Rob

 4. erg lastig probleem,ik ben dus vaak 1 van diegene die gaat liggen weg is,ze kunnen een kanon naast mij afschieten zei mijn vader al vroeger en dat is nu nog zo

  de gouden tip heb ik helaas niet voor je maar ik zou het op homeopatisch gebied proberen of mischien accupunctuur?

  ik hoop voor je dat het nu met de wintertijd beter wordt,kou,eerder donker

  groetjes Paula

  fijn weekend

  nog wilde plannen??

 5. Ik ga gewoon liggen, kan net een deken overtrekken en poef weg ben ik. Soms heb ik het licht nog aan…..
  Ik zou niet weten HOE ik dat doe…… vroeger als kind had ik wat jij nu hebt….
  Van mijn vader moest ik dan aan leuke dingen denken en dan kon ik meestal wel slapen……..

  Maar ja. Of je daar nu wat aan hebt..

  Sterkte!!

 6. Waarom ga je niet gewoon naar de huisarts? Die kan onderzoeken wat er aan de hand is en helpen met het vinden van een oplossing (en dat hoeft echt niet altijd een pilletje te zijn). Want blijkbaar heb je alle huis-, tuin- en keukenmiddeltjes al geprobeert en zat daar de oplossing niet bij. Gewoon een afspraak maken, daar zijn ze voor! Sterkte!

 7. Ik weet hoe vervelend slapeloosheid is, toch moest ik zó lachen om je verhaal, want je beschrijft uit wanhoop deze toestand zo grappig. Ik heb baat bij sporten en wel véél sporten. Niks ingewikkelds als teamsport met regeltjes zus en zo, maar gewoon in de sportschool je uit het zweet werken en – ik tenminste – slaap makkelijker in. Ik kan ook niet niet denken, maar dat valt niet uit te leggen aan de gelukkigen die hun hoofd neerleggen en alle gedachten stop kunnen zetten. Ik zou mij idd verre van pillen houden. Succes!

  • Sporten.. sja.. ik probeer dat nu door extra lang de hond uit te laten.. uurtje lopen en gedachten op orde brengen (waar mogelijk) … helpt wel iets dus kan me voorstellen dat ernstig sporten een goede uitwerking heeft… hmmm…

 8. melatoninetabletjes idd (is geen medicijn) werken prima.
  Ook ontspanningsoefeningen, voor t slapen gaan een wandeling met vrouw, en niks zeggen, alleen bewust zijn. later thuis tegen elkaar vertellen wat je hebt gevoeld/geroken/gehoord etc. onder het genot van warme chokomelk.
  Ook douchen voor t naar bed gaan met ‘relaxing’douchegel (kneipp oid) werkt geweldig

  • Het douchen voor het slapen gaan dat is inderdaad nog wel een goed idee.. heb ik al meer gehoord.. en het opstaan met een kapsel dat een eigen leven is gaan leiden neem ik dan wel voor lief 😀 dank je!!

 9. Lieve Menno,

  Ook ik heb een hele lange periode gevochten tegen het wakker zijn…
  Slapen ging niet… En inderdaad, dan ga je er maar weer uit… ‘s Morgens om 4 uur alle was al weg, om 5 uur de badkamer helemaal schoon en om 6 uur je bed alweer verschoond. Wachten tot 8 uur en je weer naar je werk mag.
  Ik kon er niet meer tegen, viel een aantal kilo af en was er klaar mee.
  Op dat moment kwam ik met enige regelmaat bij de fysio. Mijn slaapgedrag (zeg maar niet-slaapgedrag) voorgelegd en zij heeft mij geholpen(!).
  Heel simpel… Zo simpel dat je jezelf voor je kop kan slaan omdat je daar niet aan gedacht had…

  Ik moest gaan liggen op mijn rug. Handen op je buik en naar je eigen ademhaling luisteren. Elke keer als je uitademt, druk je met je beide handen je buik verder in. Probeer bij het inademen je handen weg te drukken met je buik. Natuurlijk niet overdreven gaan doen, maar gewoon heel geleidelijk.
  Op een gegeven moment merk je dat je constant door je buik gaat ademen en niet door je borstkas (wat je automatisch gaat doen als je niet kan slapen…).
  Je wordt er rustig van en zal merken dat je rustig en (ECHT!!) met een leeg hoofd in slaap valt.

  Het heeft mij geholpen. Ik slaap nu 10 x (!) beter dan voorheen. Lang uitslapen kan ik meestal nog steeds niet, maar ik word wel pas door de wekker wakker!
  Ik hoop dat het ook jou helpt!
  Let me know!

  Groetjes, Linda

Reacties zijn tof.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.