Teentjes trappen

Voor dat je verder gaat lezen in dit blog, ik zal niet voorzichtig zijn. Ik spaar niets en niemand. Ik ga zonder nuance door en zal vreselijk bot en lullig gaan doen! U bent gewaarschuwd…

Dubbele moraal, je ziet het regelmatig voorbij komen. Het is leuk om iemand helemaal de grond in te schrijven. Vlak maken, kapot trappen, bij elkaar vegen en dan nog een keer. Het publiek smult er van. Er gaat niets boven iemand die iemand helemaal kapot basht en er als 3e bij te staan, mee te lezen en te lachen.

Maar dan in ene valt de keuze op jou! Kapot geblogt, vernederd en dat 17 keer over en dan is het in ene niet zo leuk. Het internet is mooi omdat iedereen het kan gebruiken als persoonlijk platform om zichzelf te presenteren, profileren of anderszins jezelf kenbaar te maken aan de wereld. Prachtige blogs lees ik met regelmaat. Mensen die zichzelf bloot geven en kwetsbaar opstellen, niets is mooier dan dat! Een genot om te lezen en te mogen lezen.

Terug naar de lagere school. Je kent hem wel, de wat lelijke uit de kluiten gewassen jongens en meisjes die niet geaccepteerd door de schooltijd heen gaan. Ze zijn net even anders, kleden zich anders of zijn net even iets te lang naar de zin van “de meerderheid”. Ze zijn altijd weer het slachtoffer van pesterijen en aanvallen door de “zekeren” van de school. Ze pakken je waar je het meest kwetsbaar bent en doen dat met veel plezier. Je kijkt er naar en lacht stiekem mee want stel je voor dat “de meerderheid” je niet leuk vind. En zo worden verpeste schooljaren geboren.

Het mooie is dat kinderen die gepest zijn vroeger op school vaak beter presteren later omdat ze “gewend” zijn tegen de stroom in te zwemmen. Om te gaan met tegenslagen en derhalve sterker in het leven staan. Maakt dit het pesten dat ok of zelfs goed? Nee natuurlijk niet, van de successen zijn er net zo veel die het niet redden en voor de rest van hun leven onzeker en met een last door het leven gaan. Begrijp me goed ik was nooit onderwerp van pesten op de lagere school maar ik deed het ook zelden (nee ik ben geen heilige ook ik heb me er wel eens schuldig aan gemaakt!)

Terug naar Internet en het schaamteloze neerbuigend doen over mensen. Dat moet maar kunnen en is geen probleem. Immers de persoon begeeft zich zelf op het net en stelt zich daar mee open.. had ie dat maar niet moeten doen, toch? Net als die vrouw in dat te korte rokje, die vroeg er om verkracht te worden. Of dat kind dat het snoepje aannam van die man, die vroeg er om misbruikt te worden. Simpel toch?

Nee dat is anders hoor ik al weer een paar denken, dat is appels met peren vergelijken. Ik vind van niet, respectloos handelen is respectloos handelen. Maar erger is de persoon die er achter zit, verscholen achter keyboard en monitor. Lachend omdat weer iemand de lul is geworden. En wij? .. wij kijken allemaal mee en lezen (soms) met plezier de bash sessies.

Digitaal pesten via MSN is een trend en komt veel vaker voor dan de meeste denken. Digitaal iemand de grond inschrijven omdat je iemand schijnbaar niet mag, elke dag wel een voorbeeld. Argumenten en duidelijke redenen zijn zelden aanwezig. Het moet omdat het kan, afzeiken is namelijk hip 🙂

Leuke plek dat internet maar regelmatig komt het me de strot uit en sluit ik de bende af. Iedereen is toegankelijk, alles moet maar kunnen wanneer iemand dat wil. Vrijheid van meningsuiting alleen wel mijn mening en de rest is per definitie niet correct en kan kapot gemaakt worden dus.

Ben blij dat er ook heel veel moois te vinden is en ik hoop dat een ieder die slachtoffer is geworden van de lagere school etterbak gewoon doorgaat en scheit heeft aan die ene en doorgaat voor al die andere.

Geen moraal in deze blog, gewoon een observatie en mee niet! U was gewaarschuwd 😉

2 thoughts on “Teentjes trappen

  1. Inderdaad Menno. Het leedvermaak om iemand af te zeiken is helaas een nieuwe variant. “Humor” noemen ze dat tegenwoordig. Iemand de grond in boren. Iedereen heeft wel een oordeel. Mag, als het maar op een gepastte manier gaat. Respect en denken ,voordat je wat zegt of via internet verspreid. Luisteren en openstaan voor de ander en gewoon mens zijn op een vriendelijker manier sterft een beetje uit, helaas.
    Maar laten we kijken naar de mensen, die deze eigenschap wel bezitten, zoals jij Menno, want dat maakt de wereld mooi en mooier.
    Dank je voor je openheid en vriendelijkheid , je bent een kanjer.
    Lieve groet van Ans

  2. Er zijn een aantal fora waar ik wel eens meelees. De indruk die ik krijg is dat er mensen klaar zitten om iedere vraag die er wordt gesteld met een klap lam te slaan. Waar ik me vooral aan irriteer is het feit dat er groepjes gevormd zijn waarvan de ‘leden’ zich allemaal melden in een topic en er eens lekker ongenuanceerd te keer gaan. Zo jammer. Dat gaat dan onder het mom van: “Zo is het hier altijd gegaan” en “je hebt je maar aan te passen.” Helaas. Veel mensen voelen zich lekker veilig achter hun laptopje, dan durven ze wel. Ik denk altijd maar dat het in real life enorme stakkers zijn die niets te vertellen hebben.

    Een goede nachtrust gewenst, Tefke

Reacties zijn tof.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.