Terreur

Het is weer zo ver, het is November en door heel Nederland worden de zomerslapers wakker. Ze liggen de hele zomer een beetje te suffen en vegeteren maar in November worden ze wakker. Ze roeren zich langzaam maar zeker. Duiken de zolder op en halen de oude dozen die ze vorig jaar Januari hebben neergezet weer naar voren. Ze scharrelen wat rond, halen de 220 volt kabel per kilometer weer naar voren en sluipen naar beneden.

En dan plots en onverwacht staan ze overal, groene zooi en lampjes in de handen. Alles is weer vol gehangen met kerst meuk. Waar je ook kijkt alles is lampjes en groene ellende. Kerstmannen en kerstliedjes knallen je om de oren en wat je ook doet er is geen ontsnappen aan.

Ooit was kerst (en Sinterklaas) het ding van het jaar. Je keek er naar uit! Gezellig in de donkere dagen lekker warm bij de kachel met een grote groep eten en drinken… Nou, nu ff niet!

Ik begrijp inmiddels wel dat iemand zich van kant maakt tijdens of na deze dagen. Alles moet leuk zijn alles ademt gezelligheid en vrolijkheid. Knettergek kun je er van worden. Elke winkel elke straat alles in die focking groene slierten met lampjes.

Het is pure terreur en het duurt nog zeker een ruime maand voordat ik (en ja ik zeg ik want ik weet dat er zat zijn die het prachtig vinden) weer verlost kan worden van al die gemaakte vrolijkheid en gewoon weer mag wegzakken in de donkere dagen van januari, op weg naar de lente…

Nee de glans is er dit jaar zeker wel vanaf zonder “het oude” groepje. Hoewel er een nieuw groepje is ontstaan die bestaat uit mijn gezin is het gemis aan een inmiddels groeiend aantal mensen die er niet (meer bij) zijn bepalend voor de kerst.

Fast forward naar Januari en het liefst naar April 2012….

Of in een heerlijke winterslaap en alles weg slapen, maak me maar wakker in het voorjaar!

One thought on “Terreur

  1. Hi Menno, mooi stuk! Inderdaad, de bijna geforceerde gezelligheid die je door de strot geduwd wordt deze en komende dagen. Om ziek van te worden af en toe.
    Maar toch: geniet van je nieuwe groep – met nieuwe gitaar!

Reacties zijn tof.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.