Wie is wie?

Ik ben inmiddels het afgelopen jaar redelijk verslingerd geraakt aan twitter (duuuhhh) .. en lees en post met veel plezier dagelijks updates.. Ik deel gedeeltes van mijn leven, kinderen en werk.. en lees met veel plezier updates van mensen die ik volg.

Het is een extra dimensie geworden… soms te gebruiken voor tweepcare.. samen ellende delen of gewoon iemand een hart onder de riem steken.. soms bevestiging zoeken en krijgen of gewoon heeeerlijk oreren over wat je dwars zit.. Politiek is leuk.. samen naar het songfestival kijken is geweldig!

Mijn meisje is inmiddels ook besmet met het twitter virus en tweet en blogt er vrolijk op los..

Dat is allemaal leuk alleen heb ik nu minimaal 3 keer meegemaakt dat de keerzijde van al dit leuks is dat er zoals altijd situaties zijn die niet kloppen…

Hoe kun je dat nou zien? Ik heb mijn naam er bij staan en met een beetje google werk heb je zo bevestiging dat ik ben wie ik zeg dat ik ben.. maar van heel veel weet je dat niet.. Die gebruiken geen of alleen een voornaam.
Die tweeten er op los maar delen eigenlijk zelden.. terwijl ze inmiddels alles van jou weten.
Hoe moeilijk is dat dan om die kennis te misbruiken en mensen lastig te vallen?

Immers van het weekend was in ene Baas B dood.. doodgestoken en 7 keer over vermoord … dat bleek uiteraard niet zo te zijn maar het gebeurde wel.

Wat nou als je iemand zwart wil maken? Heel moeilijk iemand zijn reputatie te beschadigen is het niet…

Dat baart me soms zorgen alhoewel ik er ook wel weer vanuit ga dat zelfregulerend gedrag zal overwinnen en dat mensen op basis van eigen ervaring veroordelen en niet omdat “hij dat zegt” …

Het is in ieder geval een gevaar dat heel aanwezig is. ….

Menno

4 thoughts on “Wie is wie?

 1. Menno, een man met wie ik veel uren lol heb gehad op het internet. Menno ook een man met gevoel voor mens en dier. Menno een plekje in mijn leven die ik erg waardeer. Menno een super vader. Menno HET WORD TIJD DAT JE NU LEERD GROLSCH DRINKEN.

  Je maat dennis

 2. Ik denk ook best vaak na over de keerzijde…:
  Volgers die je in real-life en-plein-publiek confronteren met een van je tweets…(ssssttt niet iedereen hoeft het te weten).
  Volgers waar je helemaal niks vanaf weet, geen gegevens en nooit een tweetje! Kan iedereen zijn dus en waarom volgt hij/zij mij? Best beetje eng eigenlijk (wat en wie zit er achter?)
  Niet-volgers die je toch volgen (met wat voor bedoelingen?)
  Maar goed, zolang we dit maar in ons achterhoofd houden en ons gezond verstand gebruiken is Twitter gewoon héél erg leuk. Ik kan in ieder geval niet meer zonder #verslaafd!

 3. Wat zal ik nu zetten: je naam of je nickname?hèhè…
  Denk dat ik gewoon Menno mag zeggen, jij hebt geen geheimen en als je die al hebt,hou je die voor je denk ik.
  Ben niet echte tweep,tja, dat krijg je als je bijna uit de arbeidsmarkt bent( nog een maandje en dan is het voorbij) Voel me soms wel eens "achterlijk" " als ik al die "wijze"tweets soms zie.
  Maar toch, ik zou het niet willen missen.
  En zoals je zegt: "samen soms lief en leed delen, samen een tvprogramma bekijken".
  En gevaarlijk?? Tja, hyves etc.kan ook gevaarlijk zijn.
  Blogs ben er gek op, ik heb wel een blogaccount aangemaakt,maar nog niet echt durven te bloggen( Terwijl ik een boek van bijna 67 jaar in mijn hoofd heb 🙂
  Menno èn Bri, hoop dat ik jullie nog lang mag blijven volgen!
  XX

Reacties zijn tof.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.