130… vroammmmm

Met verbazing volg ik de “discussie” van de VVD over de voorgenomen plannen voor het verhogen van de maximum snelheid van 120 naar 130 op sommige plaatsen.

Om de een of andere reden heeft de VVD zich dit tot speerpunt, kiezersafspraak of God weet wat genomen. Met veel bombarie kwam het in het nieuws en heel snel zouden we op meer plaatsen 130 mogen rijden.

Hartstikke mooi hoor maar al snel bleek dat dit een aantal problemen met zich mee bracht. Zo zou de uitstoot van CO2 hoger kunnen worden en de overlast voor omwonenden toenemen.  “Wij nemen maatregelen!” Schreeuwen ze er nog achteraan…

Nou weet ik niet in welke wereld ze leven maar schijnbaar niet in dezelfde als ik. Een gemiddelde week voor mij bestaat uit ongeveer 1300 kilometer aan vervoer per auto. Dat doe ik, net als bijna alle andere idioten, op de gebruikelijke tijdstippen. Hoewel ik betwijfel of heel veel mensen om 5:30 op pad gaan.

Ik ben in de ochtend en avond vrijwel niet in staat om harder te rijden dan gemiddeld 100.. als ik geluk heb. Met andere woorden de maatregel geeft mij het voordeel dat ik dus door de verhoogde snelheid een minuut of 10 eerder in de file sta… wow joepie feest!!!!!

Buiten het feit dat we inmiddels een kleine 25 miljard moeten besparen en dus wellicht de energie beter zouden kunnen gebruiken voor echt belangrijke dingen zorgt die idiote maatregel voor aanzienlijk meer verbruik van brandstof!

Omdat ik zoveel rij en de benzine prijzen in Nederland door de accijns zo idioot hoog liggen en baklap toch wel een beetje aan beurs en het milieu moet denken ben ik de proef op de som gaan nemen.

2 weken vol gas… voor zover dat kan in Nederland want het is meer “gas…. rem… vrachtwagen … gas… rem … ouwe man/vrouw … gas … rem file” leverde mij iets meer dan 500 kilometer per tankbeurt op.

2 weken rond de 100 kilometer per uur (en soms zelfs 90) leverde mij 790 kilometer op diezelfde tankbeurt op!!!!

Ik weet het niet hoor… meer uitstoot? Nah ben je gek… meer verbruik? Nee joh… eg niet…

Ik verdenk de VVD van een duister plan om via de 130 kilometer regeling er voor te zorgen dat we aanzienlijk meer gaan verbruiken ergo meer tanken ergo meer accijns afdragen … het moet wel zoiets zijn want elk gezond denkend mens weet dat een degelijke maatregel meer dan kansloos is en eigenlijk een schande is.

Liberaal als ik ben stem(de) ik VVD maar het intelligentie niveau begint langzaam wel heel erg af te nemen bij deze partij… ik denk dat het langdurig overmatig snuiven van benzine dampen daar mede de oorzaak van is…

Zo … dat benne we ook weer kwijt… maar fok zeg… waar moet ik nu nou weer op gaan stemmen…?

One thought on “130… vroammmmm

 1. Beste Menno,

  Zo zie je maar dat je niet op de belofte van de vvd kan vertrouwen.
  Kijk wat de vvd samen met het cda en pvv doet de economie kapot,
  bezuinigen. De rijker rijker maken en de arme armer.
  Stem dus de volgende keer voor een eerlijk Nederland op de SP.
  Nummer 16 op de lijst.

Reacties zijn tof.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.