Mijn dingetjes…

2011 is weer bijna voorbij. Alweer een jaar dichterbij het einde van je leven. Een bijzonder jaar met heel veel gebeurtenissen op vele gebieden. Mijn opsomming van 2011 …

2011 begon koud, sneeuw en kou over Nederland. Lekker met de hond op pad nadat ze weer bekomen was van dat ellendige vuurwerk. Het vuurwerk dat bij “ons” in de straat uitvoerig gebruikt werd. Waar ook weer duidelijk moest worden dat drank en maat houden lastig is. Pas nadat er 12 man politie met honden aan te pas kwamen werd het weer rustig in ons altijd zo mooie straatje. Resultaat was een nare sfeer en een flink stuk gesloopt asfalt.

2011 het jaar van de grote veranderingen. Het jaar waarin beslissingen die genomen worden in twijfel getrokken worden door mijzelf en anderen. Een jaar waarin het leven volledig op zijn kop kwam te staan. Niets hetzelfde zou blijven.

2011 het jaar met een korte zomer in het voorjaar en een lange herfst in de zomer. Ook een jaar waar vakantie geen optie meer was. Een jaar waarin de budgetten van mij en vele anderen danig op de proef werden (en worden) gesteld. En een jaar waar blijkt dat het echt over is met Nederland “lui lekker” land.

Een jaar van afscheid nemen, van het leven zoals ik dat kende maar ook van mijn trouwe hond. 15 jaar steun en toeverlaat met alle mooie en lelijke dingen die er bij horen. Hangend oor, schuine kop, kwispelende staart en eeuwige trouw. Dood vanuit het niets. Afscheid van mijn schoonvader.. hij was al verder weg dan menigeen komt in zijn leven maar het verliezen van zijn aanwezigheid deed pijn. Meer verliezen van mijn moeder… al is die pechvogel er nog wel.

2011 het jaar waarin ik ontdekte dat mensen wel degelijk kunnen veranderen. Het is geen makkelijke weg om oude gewoontes los te laten maar in mijn directe omgeving merkte ik dat als iemand echt zijn best doet het wel kan.. ondanks dat we met zijn allen wel eens de neiging hebben terug te vallen in het “oude en bekende”. Andersom helaas ook.. al lijkt de omslag van goed naar slecht minder moeilijk.

2011 het jaar waarin mijn geduld andermaal op de proef is gesteld..

2011 het jaar waar de toekomst er plotsklaps veel somberder uitzag

2011 een jaar dat ik wat mij betreft achter mij wil laten

2012 .. een jaar waar ik op 31-12-11 om 00:00 op proost.. een gelukkiger nieuwjaar in plaats van een gelukkig nieuwjaar is voor mij al voldoende. Hopende dat de in 2011 gestarte veranderingen waarheid worden in 2012. Hopende dat mijn moeder niet al te lang meer hoeft te lijden.

Dank jullie voor de talloze reacties en virtuele steun wat betreft de blogs over mijn moeder en Alzheimer!

Ik wens jullie allemaal een mooie jaarwisseling en kijk eens naast je rond 12 uur en probeer te genieten van wat je wel hebt.. en steek niet allemaal die neus in de telefoon om 12 uur! Aankomen doen de SMS’jes whatsapps en mails een paar uur later ook wel.

Proost!

16 Responses to 2011 is dood leve 2012!

Reacties zijn tof.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share if you care
Archieven
Baklap2’s tweets


Copyright © 2012. All Rights Reserved.