Mijn dingetjes…

Het was ruim een jaar geleden dat ik in contact kwam met Erikah. Ik kende haar van diverse nummers die ik met veel plezier hoorde op de radio (Ik zie jou en Als je maar gelooft in mij). Had een cd gekocht van haar (Eigenwijs) en draaide deze met veel plezier. Mijn smaak wat betreft muziek is eenvoudig. Zolang het maar met overtuiging is gemaakt kan ik er van genieten. Heb geen specifieke voorkeur voor taal maar kan erg graag luisteren naar Nederlandstalige popmuziek. Zo dus ook Erikah…

Zij heeft me meegenomen op een speciale reis, een reis die zou leiden tot dit moment. Een voor mij unieke kijk in het creatieve proces van het werk van een zangeres.

Alles heb ik mogen meemaken, de eerste contacten met de platen maatschappij, de eerste teksten, de eerste demo’s en aanpassingen. Heel vaak ben ik mee geweest en heb mijn aanwezigheid ingezet om te registreren. Registreren op beeld maar vooral op het netvlies. Elk woord, elke noot alles heb ik nog in mijn hoofd. Het was in een tijd waarin het leven voor mij nogal verwarrend was en dit proces was een zeer welkome afwisseling van de dagelijkse zorgen.

Afgelopen Donderdag was het zo ver, de CD is klaar… de nummers zijn af… (moet nog wel gemasterd worden) maar het is er. Een heel speciaal moment die avond.. Alles kwam bij elkaar. De tekst van Jan Dulles, de schrijf sessies met Christaan Hof, de brainstrom sessies met Rene Karst (wat bijzondere mooie liedjes heeft opgeleverd!).  De studio sessies met Martijn Bosman (drummer die mijn hart helemaal heeft gestolen!), Christaan Hof, Noordpool Orkest en Sven Figee. De koortjes met Natasha, Erica, Rene en Christiaan. De Inzing sessies met Erikah en Rene en de talloze puntjes op de i met producer George Konings. Hier was alles terug gebracht tot 1 glimmend rond schijfje.

En natuurlijk je hebt het vanaf de eenvoudige eerste demo meegekregen dus je verwacht een bepaalde stijl. Maar dan is het zover … de CD er in en de play knop is ingedrukt.

Ik heb opzij gekeken, naar Erikah… gezien hoe ze genoot… gezien wat een enorme bak met trots op het gezicht kwam… gezien dat ze voelde dat ze alles in dit album had gestopt en niet kon vermoeden dat ze het in zich had…

Ikzelf hoorde elk nummer en in gedachten zag ik elk moment van elk zin. Studio, mail, skype, artiesten, rene, voor en tegenspoed. Elk nummer kon ik meezingen elk instrument uit mijn hoofd… Erikah, ik ben je dankbaar dat je dit intieme proces met mij hebt willen delen!

Klaar… bijna klaar… ik kan niet wachten tot Nederland opnieuw kennis gaat maken met deze fantastische zangeres!

Erikah zingt in de studio

12 Responses to Bijna klaar!

Reacties zijn tof.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share if you care
Archieven
Baklap2’s tweets


Copyright © 2012. All Rights Reserved.