Buma Stemra..alweer? Ja.. alweer ..

Voor hen die onder een steen hebben gelegen en gemist hebben wat de afgelopen tijd is gebeurt een korte recap.

Begin dit jaar komt Buma Stemra in opspraak wat betreft de vergoedingen intern. Deze zitten ruim boven de Balkenende norm blijkt. Een echt reden is er nooit gegeven voor deze ruime overschatting van de kunsten van de bestuurder(s) maar schijnbaar waren ze zo verschrikkelijk goed dat ruim 300.000 euro gerechtvaardigd was. Dat dit geld door de leden opgebracht moet worden zullen we gemakshalve maar even vergeten.

Dan was er kort geleden nog het akkefietje dat een bestuurder aanbood om een rechthebbende te helpen. De beste man had ooit iets gemaakt wat meer gebruikt was dan ooit bedoeld. Een rekensom leerde dat de rechthebbende rond de miljoen nog zou horen te krijgen van de Buma. Deze gaf geen thuis en stelde alles uit. Een zekere bestuurder van Buma sprak aan de telefoon met de advocaat van deze man en “bood aan” te willen helpen in ruil voor 1/3 van de opbrengst. “Ik zet de Buma gewoon buitenspel” waren zijn woorden (zie powned voor de details)

Hoe dan ook de betrefende bestuurder heeft ontslag genomen en klaar is klara.. toch?

Wat schertst mijn verbazing.. weggezet tegen alle commotie de afgelopen tijd. In de mailbox een mail van de Buma.

…..nodig ik u hierbij graag uit voor een extra gemeenschappelijke ledenvergadering Buma en vergadering van aangeslotenen Stemra op …. in het NH Grand Hotel Krasnapolsky, Dam 9 te Amsterdam …

Op zich prima en noodzakelijk dat “we” met zijn allen uitgenodigd worden bij de heren om de zooi te bespreken en wellicht nieuwe mensen te kiezen of god weet wat maar mijn vraag is dan… waarom Krasnapolsky? Kan dat niet gewoon een de zaal van de muziekvereniging “de suffe ster” in Alkmaar? Of desnoods in Amsterdam.. maar waarom nou in Krasnapolsky?

Het is een hel om er te komen.. het is een hel om er te parkeren buiten het feit dat parkeren in Amsterdam tegenwoordig duurder is dan een gemiddelde risico hypotheek .. en waarom Krasnapolsky?

Zou het niet getuigen van inlevingsvermogen en begrip als de Buma gewoon in een “gewone lullen” zaal had afgesproken? Ik kan me voorstellen dat het afhuren van een zaal met catering en “extra’s” in Krasnapolsky aanzienlijk duurder is dan in de zaal van muziekvereniging “de suffe ster” .. maar ja de koffie is dan ook wel lekkerder en geld… geld moet rollen!!!!
… Ik geloof dat het bestuur inmiddels elk gevoel van realiteit kwijt is geraakt… ze leven in ieder geval op een andere planeet dan de gemiddelde artiest en componist die ernstig had moet werken om überhaupt nog iets te verdienen. Kan natuurlijk zo zijn dat er een aantal mensen moeten overnachten.. ja dan begrijp ik het wel weer.. dat doe je natuurlijk niet in een Holiday in…

Voorlopig heeft de Buma alle schijn tegen en doen ze er bar weinig aan dat gevoel weg te nemen. In ieder geval bij mij.. maar ja.. who the fuck ben ik 🙂

 

Reacties zijn tof.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.