“Doen we!!” … en dan :)

“Doen we!” zei ik vol overtuiging een paar weken geleden. Ik zit al 100 miljoen jaar in het vakgebied van media en mag inmiddels wel zeggen dat er weinig is dat mij nog kan verrassen in deze branche. Alle aspecten van het “vak” wel doorgelopen de afgelopen 20 jaar en dat was waarschijnlijk de reden voor de overtuiging in mijn “doen we”.

Een clip maken dus, dat was de opdracht. En in tegenstelling tot mijn “vroege” jaren is de betekenis van een clip tegenwoordig ernstig veel lager dan vroegah! Ik kan me de clips nog wel herinneren, Thriller van Michael Jackson wat eigenlijk meer korte speelfilms waren. Of Can you feel it van de Jacksons. Zelfs de clip van de Star Sisters was voor nederlandse begrippen echt uitpakken! Je zat er maanden op te wachten en er waren previews voor de previews en zelfs met enige regelmaat bioscoop voorvertoning van clips! Ergo er was geld voor over.

MTV en TMF en SKY en the Music Box waren zenders speciaal voor de massa en clips. Plaatjes werden gemaakt of gekraakt door de clip die er bij zat. Goed nummer slechte clip? Aanzienlijke kans dat een plaat het niet ” werd” en vice versa ook!

Die tijd is inmiddels echt voorbij, budgetten staan heel erg onder druk bij platenmaatschappijen en artiesten zelf ook. Het weinige geld dat er is gaat veelal naar andere belangrijke doelen zoals productie, arrangement en muzikanten. Hoe dan ook een clip is er zeer zeker nog wel nodig.

Samen met Erikah lang gezeten en nagedacht over wat te doen. Gaan we heel ingewikkeld doen met eigenlijk te weinig budget waardoor het eigenlijk net niets is? Of gaan we voor “eenvoud” en gebruiken we wat we hebben om deze “eenvoud” zo goed mogelijk te laten zien? Het laatste is gekozen.

Script schrijven, uitproberen en definitief plannen. Alles binnen het tijdsbestek van slechts 2 weken. Dankzij de social media waren we snel voorzien van een paar hele leuke mensen die bereid waren een dag van hun leven op te offeren om gezellig met ons een dagje in prachtig weer door te brengen!

Het nummer “Doe ‘t dan”  ademt energie, positiviteit en kracht. Dat hebben we op een basale manier in de clip naar voren willen laten komen. Ongedwongen, energiek en met kracht! Volgens mij zijn we daar in geslaagd!

Dankzij de uitstekende assistentie van Brigitt (zij reed onder andere de auto!) Nicole, Yael, Wendy en Rene en de figuratie van Mark en Viona en Francis en natuurlijk mijn eigen bloedjes konden we er een hele leuke dagvan maken.

Voor de freaks onder ons, het is gedraaid op een Sony EX3 op full HD chip 1920×1080. Gemonteerd op Avid (Native AMA edit) en als XDCAM HD 50Mbits (1080i/50) MXF opgeleverd.

Nou ja lekker boeiend, ik vond het leuk om met beperkt budget en weinig tijd toch iets moois te maken en volgens mij en de algemene reacties is dat prima gelukt!

Enjoy!

(Originele aankondiging van de Clip kun je hier lezen op de site van Erikah)

2 thoughts on ““Doen we!!” … en dan :)

 1. het is je niet alleen gelukt het is je geweldig gelukt !!!!!!!!!
  Geweldig leuke clip.
  De prachtige tekst van het liedje komt in de mooie omgeving zeer goed tot zijn recht.
  Ja en Erikah is helemaal top !!!! ze zing met alles wat ze heeft en…………ze heeft er duidelijk plezier in.

  Dus Menno, je deed en het is geweldig gelukt !!!!!!!
  complimenten.

  groet
  Mariët

Reacties zijn tof.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.