En daar betaal ik dus ook voor?

Vrienden van mijn blog, ik heb niets met maar zeker ook helemaal niets tegen voetbal. Het is een leuke sport die actief door 22 man en passief door de rest van Nederland gespeeld kan worden. Teamsport waarbij het Team er voor kan zorgen dat er iets gebeurt. Het individu is niet belangrijk.. het team wel.

Waar ik me met steeds grotere regelmaat enorm boos over kan maken zijn de uitwassen die zich supporters noemen. Gisteren was het weer raak bij FC Utrecht tegen Twente. In het stadion gingen ze al op de vuist. Dat boeit me in zoverre niet dat ze daar de eigendommen slopen van de clubs en niet van anderen. Neemt niet weg dat je als vader onmogelijk eens een keer naar een wedstrijd durft te gaan. Als de dood voor een paar van die uitwassen die zich niet kunnen gedragen.

Nee dat was niet genoeg ze moesten buiten nog even afmaken wat er binnen gestart was. Op de vuist, slopen, bedreigen en niet in de laatste plaats gewonden aan de kant van de politie. Net als de rest van werkend Nederland betaal ik belasting. dat doe ik omdat we met dat geld het collectief kunnen bedienen. Iedereen heeft er wat aan en het is simpelweg nodig voor het handhaven van diverse publieke zaken. Wat mij betreft hoort het bevechten van Supporters daar niet bij. Hoezo moet ik betalen voor politie bescherming bij mensen die schijnbaar niets anders willen dan met elkaar en dan later met de politie?

Eigenlijk wil ik dat gewoon niet meer betalen… Dus ik zat te denken hoe dat te doen? Zou ik uit kunnen laten zoeken wat de totale kosten zijn die daar voor gereserveerd worden? Als ik dat weet kan ik dat delen door de mensen die er voor werken en dat levert een bedrag op. Dat bedrag wil ik dan eigenlijk in mindering brengen op mijn prive belasting. Waarom zou ik betalen voor dat soort gasten? Dat ik betaal voor gevangenissen en TBS klinieken en god weet wat voor andere zaken dat geloof ik wel maar “supporters” ? Nee dank je..

Ben benieuw of een proefproces kans zou maken.. ben bang van niet 🙂

 

One thought on “En daar betaal ik dus ook voor?

  1. Ik kan het hier eigenlijk alleen maar mee eens zijn. ik was gisteren aanwezig bij de wedstrijd in kwestie. Dit had echt niets met voetbal te maken. Ze waren een beetje met stenen aan het gooien voor de parkeergarage waar de auto’s stonden dus wij konden niet naar huis. Nu zat ik veilig binnen dus ik had er weinig last van in die zin, maar de sfeer wordt er niet beter op. Ik vind echt dat ze die relschoppers van beide clubs op moeten pakken en moeten straffen, want dit mag gewoon niet gebeuren. Zulke mensen komen niet voor het voetbal, die willen gewoon een potje vechten. Ik zeg: doe dat lekker in je eigen huis of straat, maar niet voor mijn neus!

    Vanmiddag heb ik naar de persconferentie gekeken van de burgemeester en FC Utrecht. Er wordt beloofd dat ze gaan uitzoeken wie het geweest zijn en dat deze raddraaiers gestraft zullen worden, maar ik wil het eerst eens zien voor ik het geloof!!

Reacties zijn tof.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.